Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

TEJFÖLÖS SERTÉSPAPRIKÁS ZSEMLEGALUSKÁVAL


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéshús
1 nagy fej hagyma
4 evőkanál étolaj
2 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
só, bors
2 dl tejföl
1 k.k. liszt
Zsemlegaluska :
3 nagy szikkadt zsemle
2 tojás
liszt amennyit felvesz
1-2 dl tej

kevés vegeta (elhagyhato)
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A húst apróra felkockázzuk
A hagymát megpucoljuk és felaprózzuk
A hagymát az olajban üvegesre pároljuk, utána hozzaadjuk a húst és együtt is pároljuk, ameddig a hús kifehéredik
Hozzatesszük a füszereket : sót,borsot, fűszerpaprikát, jol összekeverjük, és felöntjük annyi vizzel , hogy éppen csak ellepje
Közepes tűzön puhára pároljuk
A lisztet csomomentesre keverjük egy kevés vizzel,hozzatesszük a tejfölt, és a paprikást behabarjuk vele
1-2 percig még főzzük együtt...
Zsemlegaluska :
A zsemléket apró kockára vágjuk,és a sütőben kevesset megpiritjuk
Utána beáztatjuk a tejbe és hagyjuk állni kb. 15 percet
Hozztesszük a sót,borsot,vegetát,a tojásokat, es utána adagolva a lisztet is, ameddig egy galuskaszerü masszát kapunk
Lobogó, sós vizbe szaggatjuk a galuskát,amikor feljöttek a tetejére, akkor 1-2 percig még hagyjuk és utána leszűrjük...

TEJFÖLÖS SERTÉSPAPRIKÁS ZSEMLEGALUSKÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Paprikás-sajtos szelet - OK
Tarja - Paprikás-sajtos szelet - OK

1. A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, vágódeszkára fektetjük, letakarjuk őket folpakkal, és kissé kiverjük. 2. A sajtot nagy lyukú reszelőn szálasr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett
Lasagne
Lasagne

Kenjünk ki egy sütőlapot vajjal és öntsünk az aljára bőven besamel mártást. Helyezzünk egy réteg lasagne lapot a sütőlapra és fedjük be besamel mártással és bolognai szósszal, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Töltött sertésdagadó
Töltött sertésdagadó

A felszúrt dagadót megmossuk, 1 kk. sóval, 1/2 kk. borssal fűszerezzük kívül- belül és a töltésig félretesszük. A zsemléket langyos tejbe áztatjuk. Megpirítjuk a lereszelt vörösh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk