1000 g lapocka, vagy sertéscomb,
800 g füstölt zsírszalonna,
2 fej hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1 db paprika,
1 db paradicsom,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 dl száraz fehér bor,
ízlés szerint só
bors.
A felkockázott szalonnát kis lángon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk, mehet rá a sűrített paradicsom, ezt is picit pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük, majd borsozzuk. A kockára vágott paradicsomot és paprikát is a húshoz adhatjuk, majd ráöntjük a bort és addig főzzük, amíg a levét elkezdi elfőni. Ha szükséges a folyadékot vízzel pótoljuk. Majd közepes lángon a húst puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, egy evőkanál lisztet szórunk a tokányra, amit jól elkeverünk, hogy ne legyen csomós. Köretként tésztát vagy nokedlit kínáljunk hozzá.
Köretnek galuskát, tésztát vagy párolt rizset adhatunk hozzá.
Az aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirosp...
Elkészítési idő:A bacon szeleteket fektessük a bambuszlapra, majd kenjünk rájuk előre, ízlés szerint fűszerezett darált húst, ezután vágjunk mindegyikre egy-egy szelet sajtot. Ez utóbbi legjobb, h...
Elkészítési idő: 30 percAz oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. M...
Elkészítési idő: