menu

Családireceptkönyv.hu

baconba-hagymába töltött fűszeres fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy fej hagyma
• 50 dkg darált sertés vagy marhahús
• 2 tojás
• fél csokor petrezselyemzöld, finomra vágva,
negyed csésze gomba, apróra vágva (elhagyható)
• 3 dundi gerezd fokhagyma
• só
• bors
• 2 db szikkadt zsemle
ha még tovább akarod fűszerezni:
1 teáskanál szója szósz
1 evőkanál fűszeres ketchup


A burkolásához:
* Bacon szalonna csíkok

Elkészítés:


Tisztítsd meg a hagymát. Ezután vágd le a felső és alsó részét és óvatosan szedd le a külső hagymaréteget és tedd félre.

A hagyma belsejét vágd össze, ahogy a fasírozotthoz is szoktad.
Vágd össze a hagymák belsejét és a fokhagymát, ha teszel bele, a gombát, vágd finomra a petrezselymet.

Egy tálban keverd össze a tojással és az előzőleg beáztatott zsemlével, sózd, borsozd, fűszerezd, majd formázz golyókat belőle és tedd két hagymarész közé, és nyomkodd össze.

Tekerd be a hagymagombócokat bacon szalonnával, majd tűzd meg, hogy le ne tekeredjen róla.

Ha sütőben sütöd 220 fokra melegítsd elő a sütőt és süsd kb. 35-40 percig.

Ha grillezni szeretnéd, csomagold a gombócokat alufóliába és mehet is a grillre, vagy a parázs közé. Kb. 30-40 perc múlva már kész is a különlegesen finom grill étel.

 baconba-hagymába töltött fűszeres fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye hagymaágyon
Cigánypecsenye hagymaágyon

A szalonnát bőrével 9 szeletre vágtam, majd bevagdostam, a zsírjukat kisütöttem*. A zsír egyik felét egy nagyobb lábasba, a másik felét egy nagyobb serpenyőbe öntöttem, a szalonná...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csikós tokány
Csikós tokány

A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A fejes káposzta szárát, torzsáját ék alakban kivágjuk. Közben vizet forralunk egy lábasban, s beletesszük a káposztát, megabáljuk. (amikor kezdenek leválni a levelek, kiszedjük eg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BŐRŐS MALACKARAJ *
BŐRŐS MALACKARAJ *

A malackaraj bőrét bevágni, de csak a bőr részét. Minden oldalát olívaolajjal bekenni, és besózni. A bőrős részét is. Jól belekenni a húsba, a fűszerekkel együtt. Forró sütőbe rakn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk