Családireceptkönyv.hu

kolbásszal töltött sertéshús


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg sertéscomb /dió rész/ vagy karaj
1-2 szál kolbász /pl. lángolt/
20 dkg zsír
1 fej fokhagyma /több is lehet/
fűszerek: só, bors, kakukkfű, majoránna
paprika, paradicsom









Elkészítés:


A húst megmosom és eltávolítom róla a hártyákat, ínakat. Egy hosszú pengéjű késsel felszúrom, vízszintesen és függőlegesen is beleszúrva a kést a lyukba, hogy beleférjen a kolbász. Ha széles a hús, akkor két lyukat is lehet csinálni.
Aki nem boldogul vele, az a hentessel is felszúrathatja.
A kolbászt én előző nap, vagy több órával korábban a mélyhűtőben lefagyasztom, hogy kemény legyen, így könnyen lehet a nyílásba betolni. Betöltés előtt a bőrét le kell róla húzni.

A betöltés után jól befűszerezzük minden oldalát, majd a sütőedénybe tesszük, amibe előzőleg a zsírt beletettük. Mellé tesszük a fokhagymagerezdeket, a paprikát, paradicsomot, majd a fedőt rátéve betesszük a sütőbe sülni. Ha nincs ilyen edényünk, tepsiben is süthető, akkor alufólia kell rá.
kb. 1 órát 180°C-on sütjük, majd megnézzük, hogy átsült-e, ha igen, akkor a fedőt levéve róla, erős lángon pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom pecsenyezsírunk is lesz, amit a köretre locsolhatunk, ha marad, akkor zsíros kenyérre kitűnően felhasználható.
Amennyiben cserépedényben sütjük, az edényt legalább 30 percre be kell áztatni.
Sokan karajból készítik, az a gyakoribb, de én nem szeretem, mert szárazabb a húsa, ezért készítem combrészből.

kolbásszal töltött sertéshús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tűzdelt fokhagymás rolád
Tűzdelt fokhagymás rolád

A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
SÜLT HÚS NAGYMAMA MÓDRA
SÜLT HÚS NAGYMAMA MÓDRA

A sertescombot nagyobb kockakra vagjuk. A hagymat felszeleteljuk vastagabb szeletekre. A fokhagymat aprora vagjuk. Egy edenybe beletesszuk a zsirt, es az olajat. Amikor a zsir...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Csabai töltött karaj
Csabai töltött karaj

A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át , vagy olajban elkeverünk számunkra t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk