menu

Családireceptkönyv.hu

RIZSES HÚS--PILÁF


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0, 5 kg serteshus
30 dkg rizs
1 fej hagyma
so, bors, piros paprika
keves vegeta (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz

Elkészítés:


A hust kockara vagjuk
A hagymat megtisztitjuk es,szinten kockara vagjuk
A hagymat az olajon uvegesre paroljuk,hozza adjuk a hust es paroljuk addig,ameddig a hus kifeheredik
Fuszerezzuk soval,borssal,piros paprikaval,vegetaval
Felontjuk annyi vizzel,hogy jol ellepje
Amikor a hus felig megpuhult,hozza tesszuk a rizset,adunk hozza még vizet,annyit,hogy ellepje a rizset...ha szukseges,akkor még fuszerezzuk izles szerint
Lassu tuznel puhara paroljuk
Amikor a tuzet elzarjuk,akkor még hagyjuk lefedve, legalabb 20 percet,hogy az izek összeérjenek..

Trükkök, tippek, praktikák:


Bár sokan tartják ősi magyar ételnek a riszeshúst, tévednek. Ugyanis a rizs csak meglehetősen későn került a magyar konyhák terítékére. Biztosan azt tudjuk, hogy a közép-ázsiai (üzbég, tádzsik, türkmén, afgán) konyha jövevénye a plov - piláf vagy egyszerűen rizseshús.
Bár a plov leginkább valóban rizseshúst jelent, készülhet, és korábban készítették is, a legkülönfélébb gabonából (tönkölybúzából, árpagyöngyből, cirokból) akár rizzsel keverve. Az igazi, hagyományos, plov bárányhússal készült, de napjainkban már szinte tetszőleges a hús megválasztása, sőt nem ritka a hallal készített plov sem....

Wikipedia

RIZSES HÚS--PILÁF

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Sült tarja
Tarja - Sült tarja

1. A húst befűszerezzük, tepsibe helyezzük. 2. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, majd fedő alatt pirosra sütjük. 3. Tálaláskor a hússzeletekre ragut halmozunk, köretként fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Paradicsomos húsgombóc
Avatar Nóra Kedvelnék
Paradicsomos húsgombóc

A darált húst összekeverem a rizzsel a tojással a reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Hozzáadom a fűszereket és a gombócokat forró vízbe rakom. Amíg fő elkészítem a rántás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Laci pecsenye
Tarja - Laci pecsenye

1. A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk. 2. Sóval, borssal, pirospaprikával mindkét oldalát befűszerezzük. 3. Aki szereti mustárral is megkenheti. Puhább és ízesebb lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk