menu

Családireceptkönyv.hu

RIZSES HÚS--PILÁF


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0, 5 kg serteshus
30 dkg rizs
1 fej hagyma
so, bors, piros paprika
keves vegeta (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz

Elkészítés:


A hust kockara vagjuk
A hagymat megtisztitjuk es,szinten kockara vagjuk
A hagymat az olajon uvegesre paroljuk,hozza adjuk a hust es paroljuk addig,ameddig a hus kifeheredik
Fuszerezzuk soval,borssal,piros paprikaval,vegetaval
Felontjuk annyi vizzel,hogy jol ellepje
Amikor a hus felig megpuhult,hozza tesszuk a rizset,adunk hozza még vizet,annyit,hogy ellepje a rizset...ha szukseges,akkor még fuszerezzuk izles szerint
Lassu tuznel puhara paroljuk
Amikor a tuzet elzarjuk,akkor még hagyjuk lefedve, legalabb 20 percet,hogy az izek összeérjenek..

Trükkök, tippek, praktikák:


Bár sokan tartják ősi magyar ételnek a riszeshúst, tévednek. Ugyanis a rizs csak meglehetősen későn került a magyar konyhák terítékére. Biztosan azt tudjuk, hogy a közép-ázsiai (üzbég, tádzsik, türkmén, afgán) konyha jövevénye a plov - piláf vagy egyszerűen rizseshús.
Bár a plov leginkább valóban rizseshúst jelent, készülhet, és korábban készítették is, a legkülönfélébb gabonából (tönkölybúzából, árpagyöngyből, cirokból) akár rizzsel keverve. Az igazi, hagyományos, plov bárányhússal készült, de napjainkban már szinte tetszőleges a hús megválasztása, sőt nem ritka a hallal készített plov sem....

Wikipedia

RIZSES HÚS--PILÁF

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Balatoni töltött sertésszelet - OK
Comb - Balatoni töltött sertésszelet - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. 2. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a bacont, rátesszük a hússzeletre, és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Párolt hússzeletek pikáns szósszal
Párolt hússzeletek pikáns szósszal

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk