50 dkg csirkemell, vagy sertéskaraj
30 dkg megtisztított burgonya
2 dl tej
10 dkg liszt
2 tojás
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, összekeverjük a liszttel, a tejjel és a reszelt burgonyával. A húsokat a tésztába forgatjuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst pörköltként készítjük el. Amikor félig puha, megsózzuk, zsírjára lesütjük. A rizst közben megválogatjuk, sűrű szűrőben megmossuk, jól kicsurgatjuk, hozzátesszük a zsírjára l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk kevés olivaolajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd adunk hozzá paradicsomlevet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű