A hús
6 szelet sertéstarja
A panírhoz
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika
só
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A kisütéshez
étolaj
A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.)
A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat.
Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük.
A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.
A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.
Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.
El is készült a mennyei Vasi pecsenye!
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: sütés kb 2 óra Nehézség: KönnyűA csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiverjük. 2. Mindkét oldalukat sóval, borssal meghintjük és a mustár felével meg olajjal bekenjük. 3. Egy napra, de legalább 1 éjszakára letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű