Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vasi pecsenye


Írta:

Elk. idő: 20perc
Adag: 3adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hús
6 szelet sertéstarja
A panírhoz
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika

A páchoz
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A kisütéshez
étolaj

Elkészítés:




A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.)

A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat.

Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük.

A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.

A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.

Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.

El is készült a mennyei Vasi pecsenye!

Vasi pecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

Vágjuk a tetszőleges húst (hagyományosan rövidkarajt) 1 cm vastagságú szeletekre, majd klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk. Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le nagylyukú reszelőn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos hús
Sajtos hús

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi

teáskanál ételízesítő. Elkészítés: Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar töltött fasírttekercs
töltött fasírttekercs

A kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk