A hús
6 szelet sertéstarja
A panírhoz
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika
só
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A kisütéshez
étolaj
A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.)
A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat.
Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük.
A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.
A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.
Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.
El is készült a mennyei Vasi pecsenye!
Vágjuk a tetszőleges húst (hagyományosan rövidkarajt) 1 cm vastagságú szeletekre, majd klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk. Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le nagylyukú reszelőn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűteáskanál ételízesítő. Elkészítés: Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes