Családireceptkönyv.hu

Vasi pecsenye


Írta:

Elk. idő: 20perc
Adag: 3adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hús
6 szelet sertéstarja
A panírhoz
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál fűszerpaprika

A páchoz
2 gerezd fokhagyma
400 ml 2,8%-os tej
A kisütéshez
étolaj

Elkészítés:




A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.)

A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük a tejjel, és ebbe tesszük a húsokat.

Alaposan lezárjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni. A legjobb ha egész éjjel ázik. Sózni nem szoktam ilyenkor, előre mert azt mondják, a só kiszívja a húsból a nedvességet. Szóval sózni a paprikás lisztet szoktam, vagy a végén mikor kiveszem az olajból a húst még forrón. Ha így teszünk, a hús finom szaftos marad. Ha eleget pihent a tejben, akkor leöntjük róla a tejet és lecsöpögtetjük.

A liszthez adjuk a fűszerpaprikát és alaposan összekeverjük. A lényeg hogy legyen egy kis színe is neki.

A húst ebbe a paprikás lisztbe forgatjuk alaposan.

Forró olajban, de csak közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, kb. 10 perc alatt. Az olaj kb. egy ujjnyi vastagon legyen a serpenyőben, és nem nyomorgassuk, a húsfogóval mikor megfordítjuk a húst akkor a lisztes panír is tuti rajta marad. Szerintem ez az egy titka van.

El is készült a mennyei Vasi pecsenye!

Vasi pecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve
Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve

A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fasírt
Fasírt

A. darálthúst egy tálba teszem, 2db. kinyomkodott zsemlét hozzáadok, 1db. tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, vegetát, pirospaprikát. Ezeket összegyúrom, majd kerek gombócoka...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis hús recept
Tepsis hús recept

A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom, a vizet beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk