Családireceptkönyv.hu

Mustáros sertéshús csíkok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
fejenként 2-3 szelet sertés comb, vagy karaj
mustár,
kevés liszt,
babérlevél,
tejföl tetszés szerint,
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A szeletelt sertéshúst felcsíkozzuk , és besózzuk.
ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppen hogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, . Nem kell, hogy átsüljön, csak piruljon meg egy kicsit. Egy nagyobb serpenyőbe, vagy lapos lábasba tesszük a megpirult húsokat. Felöntjük annyi vízzel, vagy ha van húslevessel, hogy éppen ellepje. Teszünk bele 1-2 babérlevelet, és tetszés szerinti mennyiségű tejfölt. (Én az 4 tagú családom esetében egy nagy doboznyit szoktam beletenni.)Ízlés szerint megsózzuk. Fedővel letakarva puhára főzzük.
A szaftot nem kell besűríteni, mert a húsról leázik a liszt, és magától besűrűsödik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagy lyuku reszelő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Ropogós sült császár
Ropogós sült császár

A császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket. A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval. A...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Közepes
share
Avatar Frédi szelet
Frédi szelet

Ahogy én készítettem: A malaccombot bepácoltam, kókuszolaj (olíva olaj is lehet), zúzott fokhagyma, kevés reszelt vöröshagyma, bors, őrölt fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt bab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Vasi pecsenye - OK
Comb - Vasi pecsenye - OK

1. Vékony szeletekre vágjuk a sertés combot. 1 órát áztatjuk fokhagymás tejben a húst (annyiban, hogy ellepje). 2. Ezután paprikás, borsos lisztben megforgatom, majd hirtelen ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk