Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Körömpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertésköröm
50 dkg vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
1 fej fokhagyma
3 kk fűszerpaprika (púpozott)
2.5 kk só
1 kis db paradicsom (vagy 1 kk paradicsompüré)
1 közepes db zöldpaprika
1 kg burgonya
1 csipet bors
1.2 l víz
1 dl vörösbor
1 teáskanál petrezselyem (a tetejére)

Elkészítés:


A sertéslábakat a hentessel keresztben és hosszában is elvágatjuk. Otthon aztán jól megmossuk, a kisebb szőröket leégetjük róla vagy kivágjuk.
Az olajon a kockára vágott vöröshagymát kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát.
Őrölt pirospaprikával, csipet borssal, sóval fűszerezzük.
Beletesszük a sertéslábakat és jól átkeverjük az egészet. Mindezt többször ismételjük, addig, amíg újra el nem kezd melegedni a lábos tartalma.
Ekkor ráöntjük az 1,2 liter vizet és lassú tüzön főzzük, épp hogy rottyanjon, körülbelül 4 órát.
Amikor már ragadós, cuppogós, beleöntjük az 1 dl vörösbort, beletesszük az 1 kg krumplit.
Ha a krumpli megpuhult, tálalhatjuk.

Körömpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges, mustáros sertésragu
Zöldséges, mustáros sertésragu

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és a sertéscombbal együtt vékony csíkokra vágjuk. A vörös és lila hagymát fél karikákra szeleteljük. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom őzgerincben
Májpástétom őzgerincben

1 kg sertésmájból resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtöd, háromszor ledarálod, hozzákeversz egy darabokra vágott margarint,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva
Darált hús feltekerve sajttal majd rántva

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk