8 szelet sertés hús (karaj, tarja)
5 dkg reszelt sajt
3 db tojás
liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só
4-6 ek olaj
hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.
A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, és villával verjük alaposan fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg két-három evőkanál olajjal.
Ezután panírozzuk be a húst. Először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a sajttal összekevert zsemlemorzsába.
Ezután helyezzük egymásmellé az előzőleg olajjal meglocsolt sütőpapírra, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig, hogy szép aranybarnára süljenek a hússzeletek.
Én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem. Sütés közben nem kell átfordítani a húst, mert így is szépen megsül mindkét oldala.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy egy finom salátával kínáljuk.
A rántott hús mint általában minden családnál, így nálunk is nagy kedvenc. A régebbi időkben még elképzelhetetlen volt számomra, hogy a hétvégi ebédnél ne kerüljön a tányérunkra. Abban az időben bő olajban, vagy éppen zsírban sütöttem ki a bepanírozott hússzeleteket. Mára már alábbhagyott a rántott hús iránti szeretetünk, és egyre ritkábban készítek. Ezzel együtt a bő zsiradékban való sütést is felváltotta nálam a sütőben készült rántott hús.
A bepanírozott hús egy kevés olajjal meglocsolt sütőpapírra kerül, majd a tetejére is locsolok egy kevéske olajat, és már mehet is a sütőbe. Kb. 45 perc alatt pedig szép aranybarnára sül, és finom szaftos marad. Ameddig a hús sül, ízlés szerint készíthetünk hozzá köretet, vagy éppen egy finom salátát. Én most amerikai káposztasalátát készítettem, és azzal tálaltam.
Az oldalast felteszem főni kuktába, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, köménnyel. Amikor megfőtt kicsontozom és kisebb darabokra vágom. A lisztet a sóval és a borssal, piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--minden szelet tarját lisztbe mártom és forró zsiradékban mind két oldalát elősütöm ---tálba szedem ---A krumplit megpucoljuk, megmossuk és nagyobb hasábokra vagy karikára vágju...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: KönnyűA kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes