menu

Családireceptkönyv.hu

Lenmagos ördögkaraj


Írta:

Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szelet vastag karaj
1 kevés liszt
3 db tojás
1 kevés házimorzsa
1 kevés lenmag a morzsába
1 evőkanál csemege piros arany
1 kávéskanál csípőspaprika
ízlés szerint borsÍzlés szerint só
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint chili por
1 db nagyobb méretű édesburgonya

Elkészítés:


A húsokat kiklopfoljuk. Majd leitatjuk papírral róla a nedvességet. Ízles szerint borsozzuk. Majd megkenjük a piros arany és az csípőspaprika keverékével.

Hagyhatjuk kicsit állni, míg készítjük a köretet.

Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.Annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk.

Mikor megfőtt kb. 20 perc. Leöntjük róla a felesleges vizet, botmixerrel pürésítjük vagy áttörjük. Ízlés szerint fűszerezzük. csak óvatosan a "tűzzel".A karajszeleteket bepanírozzunk.Olajban kisütjük.

Én mézes chilis uborkával tálaltam

Lenmagos ördögkaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lasagne (ahogy mi szeretjük)
Lasagne (ahogy mi szeretjük)

A tésztával kezdem. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, és a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojásokat. Kézzel összegyúrom a tésztát (ha nem áll össze, adok hozzá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Dagadó - Fokhagymás dagadó - OK
Dagadó - Fokhagymás dagadó - OK

1. A dagadót kiterítjük. 2. 8 gerezd tört fokhagymát, 1 csapott kiskanál pirospaprikát, sót és 1 mokkáskanál Piros Arany paprikakrémet összekeverünk. 3. A kiterített húsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Karfiol darált hússal töltve
Karfiol darált hússal töltve

A karfiolnak a torzsáját óvatosan vágjuk ki ( a rózsák nehogy szét essenek), majd főzzük 6-8 percig sós vízben. A hagymát vágjuk apró kockára és az olajon dinszteljük, majd adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

A hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pépesítsd. Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, majd fűszerezd a hagymákkal, a kakukkfűvel, sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk