Családireceptkönyv.hu

Milánói sertésborda


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


35 dkg gomba (lehet több is...)
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
2 db tojás
20 dkg sonka
60 dkg sertéskaraj
50 dkg makaróni (nálam a spagetti a nyerő)
3 dkg vaj
1 db hagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3 dl étolaj
2 db sűrített paradicsom
1 db konzerv paradicsom (egész, hámozott)

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát csíkokra vágjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A bepanírozott húst a forró olajban megsütjük.
Míg sül, az apróra vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát és a gombát, megdinszteljük és rárakjuk az egész paradicsomokat+a sűrített paradicsomot.
Készre főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával és reszelt sajttal megszórva sütőbe rakjuk.
Amikor megsült, (5perc) a hús mellé kínáljuk.

Milánói sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Sörben sült csülök (Mészárosné Kati)
Sörben sült csülök (Mészárosné Kati)

A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockázott húst. Rászórjuk a lisztet és pirítjuk, majd felöntjük a sörrel. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A káposztát 2x átmosom egy edényben. A darált húsokat összekeverem és ízlés szerint fűszerezem. A hagymákat megpirítom. A lábas alját a káposzta harmadával kibélelem, majd a pir...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Töltött rolád
Töltött rolád

Tegyük egy tálba a darált húst, a tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd keverjük össze. Készítsük el a töltelket: a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apró kockára és pirítsuk me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pozsnyi tokány
Pozsnyi tokány

A hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuka vastag csíkokra vágott sózott, borsozott húst és jól megsütjük. Utánna hoáadjuk a paradicsomszószt, borsót, gombát. puhára főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk