Családireceptkönyv.hu

Sertéskaraj gombás sajtmártással sonkával sütve


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertés rövidkaraj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 ek napraforgó olaj
3 dkg trappista sajt
3 dkg füstölt sajt
1 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
1 teáskanál medvehagyma pesto
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet teszünk. Megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk a gombaszeleteket.
Két evőkanálnyi olajon kicsit lepirítjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, a lényeg, hogy folyós maradjon. Felöntjük a tejjel, és besamelmártást főzünk belőle. Hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy a trappistából maradjon a tetejére is. Szerecsendióval, sóval, borssal, medvehagymával ízesítjük. Amikor már majdnem jó (nincs lisztes íze), hozzáadjuk a megtisztított, kevés olajon megfuttatott gombaszeleteket.
Az elkészült sajtmártást a tűzálló tálban lévő karajszeletekre halmozzuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.
160 °C-on addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses

Sertéskaraj gombás sajtmártással sonkával sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Körömpörkölt a la Mami
Körömpörkölt a la Mami

A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,bors...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Közepes
share
Comb - Csongrádi apróhús - OK
Comb - Csongrádi apróhús - OK

1. A húst felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. 2. Először a húst kezdjük pirítani a zsírban, majd hozzátesszük a hagymát. 3. Eközben egy másik edényben a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hardi
Egyszerű resztelt máj
Egyszerű resztelt máj

Zsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Fokhagymás, csípős tarja - OK
Tarja - Fokhagymás, csípős tarja - OK

1. A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. 2. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. 3. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk