60 dkg sertés rövidkaraj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 ek napraforgó olaj
3 dkg trappista sajt
3 dkg füstölt sajt
1 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
1 teáskanál medvehagyma pesto
bors ízlés szerint
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet teszünk. Megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk a gombaszeleteket.
Két evőkanálnyi olajon kicsit lepirítjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, a lényeg, hogy folyós maradjon. Felöntjük a tejjel, és besamelmártást főzünk belőle. Hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy a trappistából maradjon a tetejére is. Szerecsendióval, sóval, borssal, medvehagymával ízesítjük. Amikor már majdnem jó (nincs lisztes íze), hozzáadjuk a megtisztított, kevés olajon megfuttatott gombaszeleteket.
Az elkészült sajtmártást a tűzálló tálban lévő karajszeletekre halmozzuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.
160 °C-on addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A kockára vágott hagymát a zsírban üvegesre sütjük, menet közben hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük vízzel, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval,bors...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Közepes1. A húst felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. 2. Először a húst kezdjük pirítani a zsírban, majd hozzátesszük a hagymát. 3. Eközben egy másik edényben a f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézZsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. 2. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. 3. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű