60 dkg sertés rövidkaraj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka
1 evőkanál finomliszt
2 dl tej
2 ek napraforgó olaj
3 dkg trappista sajt
3 dkg füstölt sajt
1 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
1 teáskanál medvehagyma pesto
bors ízlés szerint
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet teszünk. Megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk a gombaszeleteket.
Két evőkanálnyi olajon kicsit lepirítjuk a lisztet, mintha rántást készítenénk, a lényeg, hogy folyós maradjon. Felöntjük a tejjel, és besamelmártást főzünk belőle. Hozzáadjuk a reszelt sajtot úgy, hogy a trappistából maradjon a tetejére is. Szerecsendióval, sóval, borssal, medvehagymával ízesítjük. Amikor már majdnem jó (nincs lisztes íze), hozzáadjuk a megtisztított, kevés olajon megfuttatott gombaszeleteket.
Az elkészült sajtmártást a tűzálló tálban lévő karajszeletekre halmozzuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.
160 °C-on addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Az aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűo Az apróra vágott vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát kevés olajon meg kell dinsztelni. o A zsemléket forró vízben meg kell áztatni. (Szétáztatni nem szabad őket, hanem amin...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fűszereket összekavarjuk egyenletesen bevonjuk vele a húst. A húst a rácsra helyezzük 130-150 celsius között sütjük 5 órán át, közben egyszer meg lehet fordítani. Az 5 óra eltelt...
Elkészítési idő: 9 Nehézség: Könnyű1. A húst csíkokra vágjuk. 2. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst. 3. Pirospaprikával megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű