1 kg comb centi vastagra szelve, 1 nagy fej fokhagyma apró kockákra vágva, 2 ek zsir, liszt kb 2-3 ek, só, pirospaprika
Köret:
sósvizbe főtt burgonya
A húst klopfolni sózni lisztbe megforgatni és 2 ek zsirba elősütni.
Pirulásig kiszedni és félretenni míg mind megsül.
A fokhagymát a visszamaradt zsiradékon piritani, épp csak addig míg illata lesz, rá egy jó kanál liszt, ezzel is pirítani majd egy ek pirospaprikával elkeverni felönteni 2-3 dl vízzel.
Sózzuk és felforraljuk. A húsokat beletesszük és készre főzzük-süssük.
Krumplival tálaljuk.
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús minden oldalát besózzuk és egy órán át állni hagyjuk. Ezután bedörzsöljük őrölt köménnyel, majd átemeljük egy sütőtálba amelyet az olvasztott zsírral kikentünk. 1 dl vizet ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húsféléket kétszer átdarálom, sózom, borsozom, majd egy órán át állni hagyom. 2. Ujjnyi rudakat formálok belőle és faszénparázson szép pirosra sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű