1 kg darált hús (csirke, vagy sertés)
5 nagyobb burgonya
3 paradicsom
1 paprika
1 hagyma
300 g sajt
majonéz
víz
őrölt bors
só
A zöldségeket mosd meg. A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, fontos, hogy vékony legyen, különben félig nyers maradhat. Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, a hagymát és a paprikát is.
A majonézt a vízzel 1:4 arányban keverd el, fűszerezd sóval és borssal.
Egy tekercs alufóliából készíts kisebb téglalap formákat. A legkönnyebben úgy készíthetsz alufóliából formákat, ha egy meglévő edényt kibélelsz több rétegnyivel. Ezzel a módszerrel készíts több formát.
A darált húst fűszerezd sóval, borssal, tetszés szerint csípős paprikát is tehetsz bele és oszd el a formákban. Tedd a formákat egy tepsibe.
Minden formába tégy egy evőkanálnyit a majonézes keverékből. A sajtot reszeld le és szórj minden adagra belőle.
A zöldségeket rétegezd a húsra, hagyma, burgonya, paradicsom, paprika. Mindegyik adag tetejére kenj egy evőkanálnyi majonézt.
180 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig.
A megtisztított csirkecombot enyhén sózzuk, bővebben borsozzuk. A bőrét fellazítjuk, és alátömködjük a kisebb darabokra vágott kolbászt és szalonnát. A húst tepsibe fektetjük, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat leöblítjük, lecsepegtetjük, eltávolítjuk az inakat és a hártyákat. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a nagyobbik hagymát vékony karikákra, a közepeset vastagabb ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, hosszában mindegyikre vágunk egy zsebet. A barackokat félbevágjuk és mindegyik csirkemellbe 3 fél barackot teszünk. A hús külsejét bekenjük sóval és bor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kölest többször, folyó meleg víz alatt alaposan átmostam és háromszoros mennyiségű sós vízben feltettem főni. A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, a fűszerkeverékkel ízesítette...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű