1 kg darált hús (csirke, vagy sertés)
5 nagyobb burgonya
3 paradicsom
1 paprika
1 hagyma
300 g sajt
majonéz
víz
őrölt bors
só
A zöldségeket mosd meg. A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, fontos, hogy vékony legyen, különben félig nyers maradhat. Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, a hagymát és a paprikát is.
A majonézt a vízzel 1:4 arányban keverd el, fűszerezd sóval és borssal.
Egy tekercs alufóliából készíts kisebb téglalap formákat. A legkönnyebben úgy készíthetsz alufóliából formákat, ha egy meglévő edényt kibélelsz több rétegnyivel. Ezzel a módszerrel készíts több formát.
A darált húst fűszerezd sóval, borssal, tetszés szerint csípős paprikát is tehetsz bele és oszd el a formákban. Tedd a formákat egy tepsibe.
Minden formába tégy egy evőkanálnyit a majonézes keverékből. A sajtot reszeld le és szórj minden adagra belőle.
A zöldségeket rétegezd a húsra, hagyma, burgonya, paradicsom, paprika. Mindegyik adag tetejére kenj egy evőkanálnyi majonézt.
180 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig.
Csirke pácolása: A Gong Bao csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot laposra klopfoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk, és összekeverjük a keményítőve...
Elkészítési idő: 20+15 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tésztához tálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és a sütőport. Apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágyabb, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Jól átgyúrjuk, és lefed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű