Hozzávalók:
1 1/2 csirkemell filé, 2 szál újhagyma, 2 szárított chili paprika, 2 friss chili paprika, kesudió vagy nem sózott mogyoró, 1 hüvelyknyi friss reszelt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 kanál oliva olaj
Páchoz:
1 púpozott kanál kukorica keményítő, 2 kanál szója szósz, 2 kanál rizsbor / fehérbor /, 2 kanál oliva olaj, 1 teáskanál só, 1/2 mokkáskanál őrölt szecsuáni bors, 1 kávéskanál chili olaj, 1 mokkáskanál szezám olaj.
Szószhoz:
3 kanál szója szósz, 2 kanál sötét szójaszósz, 1 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál barna cukor, 4 kanál víz, 2 kanál kukorica keményítő. Tálaláshoz: chili paprika, újhagyma karika, jázmin rizs.
A húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékonyan belevágjuk a szárított, illetve a friss chili paprikát. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a kesudiót,vagy mogyorót nem sózottat is és közepes lángon összepirítjuk az egészet. Vigyázunk, hogy ne éjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha megpirultak, akkor hozzáadjuk a pácos húst, a karikára felvágott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús teljesen át nem sül. Ekkor hozzáadjuk a szószt és besűrítjük vele az ételt. Megkóstoljuk és ha kell, még utána ízesítjük sóval. Tálaláskor párolt jázmin rizsre szedjük a csirkét és megszórjuk az étel tetejét felvágott friss chili paprikával és az újhagyma karikákkal. Forrón tálaljuk.
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: másfél óra Nehézség: Közepes1. A pulykamellet kisebb szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, és kemény sajtot reszelünk rá. 2. Közbe-közbe piros paprikából vékony csíkokat rakunk rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. 2. Beletesszük a szétvagdosott csirkét, és nagy láng felett állandóan keverve zsírjára pirítjuk. 3. Megszórjuk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű