menu

Családireceptkönyv.hu

Ázsiai kung pao csirke mell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 1/2 csirkemell filé, 2 szál újhagyma, 2 szárított chili paprika, 2 friss chili paprika, kesudió vagy nem sózott mogyoró, 1 hüvelyknyi friss reszelt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 kanál oliva olaj

Páchoz:
1 púpozott kanál kukorica keményítő, 2 kanál szója szósz, 2 kanál rizsbor / fehérbor /, 2 kanál oliva olaj, 1 teáskanál só, 1/2 mokkáskanál őrölt szecsuáni bors, 1 kávéskanál chili olaj, 1 mokkáskanál szezám olaj.

Szószhoz:
3 kanál szója szósz, 2 kanál sötét szójaszósz, 1 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál barna cukor, 4 kanál víz, 2 kanál kukorica keményítő. Tálaláshoz: chili paprika, újhagyma karika, jázmin rizs.

Elkészítés:


A húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékonyan belevágjuk a szárított, illetve a friss chili paprikát. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a kesudiót,vagy mogyorót nem sózottat is és közepes lángon összepirítjuk az egészet. Vigyázunk, hogy ne éjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha megpirultak, akkor hozzáadjuk a pácos húst, a karikára felvágott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús teljesen át nem sül. Ekkor hozzáadjuk a szószt és besűrítjük vele az ételt. Megkóstoljuk és ha kell, még utána ízesítjük sóval. Tálaláskor párolt jázmin rizsre szedjük a csirkét és megszórjuk az étel tetejét felvágott friss chili paprikával és az újhagyma karikákkal. Forrón tálaljuk.

Ázsiai kung pao csirke mell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Magyaros sült csirkecomb
Magyaros sült csirkecomb

Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Csirkehusis alagút (Sacitól)
Csirkehusis alagút (Sacitól)

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak

Mosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
EMELETES CSIRKEMELL
EMELETES CSIRKEMELL

A csirkemellet kiklopfoljuk (2 filéből vágtam 4 szép szeletet). A szeleteket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és belefektetjük a húsokat. A burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk