Szükségünk lesz:
4 szeletsertéstarja, szeletenként kb. 1.5 cm vastag
300 gfagyasztott gomba
1 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálmustár
1 kv. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt kömény
só, bors
1 ev. kanálolaj
1 ev. kanálzsír
Rántáshoz:
100 mlvíz
1 ev. kanálbúzafinomliszt
A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zúzott fokhagymával tovább ízesítjük, majd két órára hűtőszekrénybe tesszük.
A gombát kiolvasztjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és a hússzeleteket minden oldalát megpirítjuk – kb. 5-5 percet oldalanként.
A kukta aljra tesszük a gombát, erre helyezzük rá a hússzeleteket, felöntjük 200 ml vízzel vagy húsleves alaplével, és 20 percig pároljuk. Ezután a hússzeleteket kivesszük, a főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, a rántást, és pár percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
Visszatesszük a húst, pár percig főzzük.
Rizzsel, burgonyával, knédlivel vagy burgonyával tálaljuk.
A húst összekeverjük a sajttal, tojással, fűszerekkel. Ha picit száraznak tűnik adhatunk hozzá tejfölt. Majd tenyérnyi darabokat formázunk, és lisztben, tojásban, zsemlemorzsában p...
Elkészítési idő: 1 óraA hússzeleteket kiklopfoljuk. A sajtot összekeverjük a felaprított gépsonkával és a hússzeleteket betöltjük vele. Ezután, hagyományos módon bepanírozzuk őket és bő, forró olajban...
Elkészítési idő:A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha...
Elkészítési idő: