Szükségünk lesz:
4 szeletsertéstarja, szeletenként kb. 1.5 cm vastag
300 gfagyasztott gomba
1 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálmustár
1 kv. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt kömény
só, bors
1 ev. kanálolaj
1 ev. kanálzsír
Rántáshoz:
100 mlvíz
1 ev. kanálbúzafinomliszt
A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zúzott fokhagymával tovább ízesítjük, majd két órára hűtőszekrénybe tesszük.
A gombát kiolvasztjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és a hússzeleteket minden oldalát megpirítjuk – kb. 5-5 percet oldalanként.
A kukta aljra tesszük a gombát, erre helyezzük rá a hússzeleteket, felöntjük 200 ml vízzel vagy húsleves alaplével, és 20 percig pároljuk. Ezután a hússzeleteket kivesszük, a főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, a rántást, és pár percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
Visszatesszük a húst, pár percig főzzük.
Rizzsel, burgonyával, knédlivel vagy burgonyával tálaljuk.
Az oldalas, ha nagyon zsíros, kicsit leszedegetjük a kövér részeket róla. A lilahagymát karikára vágjuk, majd a tepsi aljára tesszük. Az oldalas mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűForró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű