Családireceptkönyv.hu

Szaftos gombás sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szükségünk lesz:
4 szeletsertéstarja, szeletenként kb. 1.5 cm vastag
300 gfagyasztott gomba
1 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálmustár
1 kv. kanálőrölt pirospaprika (édes)
1 kv. kanálőrölt kömény
só, bors
1 ev. kanálolaj
1 ev. kanálzsír
Rántáshoz:
100 mlvíz
1 ev. kanálbúzafinomliszt

Elkészítés:


A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zúzott fokhagymával tovább ízesítjük, majd két órára hűtőszekrénybe tesszük.
A gombát kiolvasztjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és a hússzeleteket minden oldalát megpirítjuk – kb. 5-5 percet oldalanként.
A kukta aljra tesszük a gombát, erre helyezzük rá a hússzeleteket, felöntjük 200 ml vízzel vagy húsleves alaplével, és 20 percig pároljuk. Ezután a hússzeleteket kivesszük, a főzőléhez hozzáadjuk a mustárt, a rántást, és pár percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük.
Visszatesszük a húst, pár percig főzzük.
Rizzsel, burgonyával, knédlivel vagy burgonyával tálaljuk.

Szaftos gombás sertéstarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült oldalas savanyú káposztával, mézzel bolondítva
Sült oldalas savanyú káposztával, mézzel bolondítva

Az oldalas, ha nagyon zsíros, kicsit leszedegetjük a kövér részeket róla. A lilahagymát karikára vágjuk, majd a tepsi aljára tesszük. Az oldalas mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Forró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet
sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet

A húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk