menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz:
500 g sertés darált hús (sovány)
1 kis fej hagyma - vörös
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g rizs - fehér (száraz)

bors - fekete (őrölt)
fűszerpaprika
A gombóc főzéshez:
víz
1 db zöldségleves kocka
A körethez:
1 kg burgonya
víz

A paradicsom szószhoz:
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
160 g sűrített paradicsom
kristálycukor

bors - fekete (őrölt)

Elkészítés:


1A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
Paradicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc recept
2Bő vízbe, amibe teszünk, 1 leveskockát feltesszük főzni. 1 órát főzzük lassú tűzön. Ez alatt puhára fő.
Paradicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc recept
3Amíg a gombócok főnek a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben fél óra alatt puhára főzzük.
Paradicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc recept
4Ha a gombócok megfőttek, kivesszük őket egy tálra. A főzőlét felhasználjuk, ne öntsük ki.
Paradicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc recept
5Egy lábasba pici olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett belemerjük a levet, amibe a gombócok főttek. Ízlés szerint ízesítjük kicsi cukorral, sóval. Beletesszük a gombócokat is, és egyet forralunk még rajta.
Paradicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc receptParadicsomos húsgombóc recept
6Tálaljuk.

Paradicsomos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült sonkaszeletek
Sült sonkaszeletek

A sonkát szeletekre fölvágjuk, majd egy serpenyőbe helyezzük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi a sonkaszeleteket. Majd főzzük, amíg már szinte elfő a víz. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi májas felvágott
Házi májas felvágott

A májat kockára vágtam, az apróra vágott hagymát az olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a májat, készre sütöttem, majd kihűtöttem. A zsemlét apróra felkockáztam, világosra pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sonkával és gorgonzolával töltött sertésszűz
Sonkával és gorgonzolával töltött sertésszűz

A spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledobjuk, és me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Borsós tokány
Borsós tokány

A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha e...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk