A legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna.
A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és sót. Fedő alatt puhára főzöm.
Közben elkészítem a szalonna ízesítését.
Ízlés szerint mennyiségű fokhagymát összezúzok (mi jó fokhagymásan szeretjük), kevéske borsot és sok piros fűszerpaprikát adok hozzá (aki szereti, csípőset is használhat). Az abaléből veszek ki annyit, hogy jól kenhető masszát tudjak ezekből készíteni.
Ha a szalonna megfőtt, kiveszem a főzőléből és lecsöpögtetem. Még melegen megkenem a fokhagymás keverékkel.
A főzőlevet leves vagy főzelék készítésénél tudjuk hasznosítani.
Miután meghűlt, becsomagolom folpackba és a hűtőben jól lehűtöm.
A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 1 óraA páchoz 2 evőkanál sertészsír 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma A sütéshez 350 g sertészsír 1 nagy fej vöröshagyma 8 gerez...
Elkészítési idő:A szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet eng...
Elkészítési idő: