A legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna.
A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és sót. Fedő alatt puhára főzöm.
Közben elkészítem a szalonna ízesítését.
Ízlés szerint mennyiségű fokhagymát összezúzok (mi jó fokhagymásan szeretjük), kevéske borsot és sok piros fűszerpaprikát adok hozzá (aki szereti, csípőset is használhat). Az abaléből veszek ki annyit, hogy jól kenhető masszát tudjak ezekből készíteni.
Ha a szalonna megfőtt, kiveszem a főzőléből és lecsöpögtetem. Még melegen megkenem a fokhagymás keverékkel.
A főzőlevet leves vagy főzelék készítésénél tudjuk hasznosítani.
Miután meghűlt, becsomagolom folpackba és a hűtőben jól lehűtöm.
A paprikát megmossuk, a magját kivesszük úgy, hogy a tetejét levágjuk. Félretesszük,majd elkészítjük a tölteléket. Töltelék: A darálthúst fűszerezzük, sóval,borssal,vegetával,zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körmöket megtisztítom, és hideg vízben egy kicsit kiáztatom a húsokat. Nagy fazékba teszem a húsokat, felöntöm vízzel és felfőzöm közepes tűzön. Amikor felforrt, ha van habja,. l...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: Nehézezdd a paradicsommártással. Vágd hozzá apróra a hagymát, és kb. 5 percig közepes lángon párold meg az olívaolajban. Ekkor ízlés szerint tehetsz hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülök főzéséhez Előveszünk egy akkora fazekat, amekkorábaa csülök kényelmesen elfér. Ráöntjük a kólát, és beletesszük a megtisztított hagymákat, a leveskockát, a babérlevelet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű