Családireceptkönyv.hu

Domáca paštéta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300g bravčová pečienka, 200g bôčik, 2 plné PL masť, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky česnaku, cca 100-150 ml šlahačka na šľahanie, soľ, koreniny na dochutenie

Elkészítés:


Na masti (ja som použila kačaciu pre lepšiu chuť) si speníme cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájaný bravčový bôčik a dusíme do polomäkka, potom pridáme nakrájanú pečienku a dusíme pokým nie je mäso makké. Počas dusenia máličko podlievame vodou, nie veľa - mäso sa nemá variť vo vode.

Ešte horúce rozmixujeme ponorným varičom, pomaly prilievame šlahačkovú smotanu,paštétu sa musí až vyšľahať akoby do hustej peny. Mne to trvalo určite cez 5 min stáleho mixovania. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ja som pridala mletý rozmarín a trošku sušeného zázvoru.

Na záver je dobré poliať paštétu roztopeným maslom. Neobschne a chuť masla je výborná.

Domáca paštéta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fasírt kelkáposztában baconnel
fasírt kelkáposztában baconnel

A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen. A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros karaj
Tejszínes mustáros karaj

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpir...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Saslik - OK
Karaj - Saslik - OK

1. A hússzeleteket egyenként 8 darabba vágjuk. 2. A páchoz valókat összekeverjük és beletesszük a húst. 3. Egy éjszakán át pácoljuk, majd a hagymát hosszában négyfelé, a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk