300g bravčová pečienka, 200g bôčik, 2 plné PL masť, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky česnaku, cca 100-150 ml šlahačka na šľahanie, soľ, koreniny na dochutenie
Na masti (ja som použila kačaciu pre lepšiu chuť) si speníme cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájaný bravčový bôčik a dusíme do polomäkka, potom pridáme nakrájanú pečienku a dusíme pokým nie je mäso makké. Počas dusenia máličko podlievame vodou, nie veľa - mäso sa nemá variť vo vode.
Ešte horúce rozmixujeme ponorným varičom, pomaly prilievame šlahačkovú smotanu,paštétu sa musí až vyšľahať akoby do hustej peny. Mne to trvalo určite cez 5 min stáleho mixovania. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ja som pridala mletý rozmarín a trošku sušeného zázvoru.
Na záver je dobré poliať paštétu roztopeným maslom. Neobschne a chuť masla je výborná.
1. A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel. 2. A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. 3. Ekk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy leheletnyi olajjal kisütjük. A pörcöket egy tányérra félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsoz...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KözepesA zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a falatnyi kockára vágott sertés húst, majd feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat, ha kell kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon feltesszük picit pirítani. Ha kifehéredtek és picit megpirultak a húsok, öntünk alá kevés vizet, nem kell, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű