Hozzávalók:
600g darált hús
2 nyers tojás
2 száraz zsemle
só, bors,
4 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma
Töltelékhez:
4 kemény tojás
friss petrezselyem
1 evőkanál tejföl
só és bors
1 nyers tojás
További hozzá valók:
morzsa
fólia
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket:
A tojást meg tisztítjuk és vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a sót, borsot, tejfölt, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a nyers tojást majd keverjük össze.
Készítsük elő a húst:
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kicsavart zsemlét, tojást, zúzott fokhagymát, apróra darabolt vöröshagymát, sót, borsot, és gyúrjuk össze.
Háztartási fóliát terítsünk az asztalra, megszórjuk bőségesen zsemlemorzsával,a húst nedves kézzel,enyhén nyomkodva téglalap alakúra nyomkodjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a tojás tölteléket..
A fólia segítségével tekerjük fel a roládot. Nyomjuk meg a tetejét könnyedén.
Tegyük egy kizsírozott tepsibe,a tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával,és tegyünk rá zsír darabokat.
Előmelegített sütőbe, 200 fokon kb 50-60 percig sütjük.
Vegyük ki a sütőből , keveset pihentetjük, majd vágjuk szeletekre. Hidegen is nagyon finom.
Szeletelni is jobb, ha teljesen kihűlt és jól össze állt a töltelék.
A darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...
Elkészítési idő: 20A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő: 4 óraA húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. A...
Elkészítési idő:1. A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. 2. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átra...
Elkészítési idő: