menu

Családireceptkönyv.hu

TÖLTÖTT KARAJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6db karajszeletek
6db keményre főzött tojás
1-2 paprika
1 paradicsom
1 közepes fej hagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
2 teáskanál őrölt piros paprika
teáskanálnyi bazsalikom, só, bors, petrezselyemzöld
1 fej zúzott fokhagyma

Elkészítés:


A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospaprika, ezekkel kis pörköltalapot készítek tulajdonképpen. Felöntöm vízzel, sózom, bele a finomra vágott petrezselyem, teáskanál bazsalikom, fokhagyma. A kiklopfolt karajt sózom, borsozom, abba tekerem a kemény tojást, majd az egészet cérnával összekötöm. Ezt beleteszem a pörkölt lébe, kiegészítem annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, jól összefőzöm. Ez kb. 1 óra, hiszen a hús laza és a lé ellepi. Ha megfőtt, kiszedem a húst, kicsit hűl, leszedem a cérnát is. Addig a pörköltalap még rottyanhat egyet, hogy sűrűbb legyen. Én pirított, főtt tarhonyával tálaltam, s meghúztam tejföllel. Közben a kézi tarhonyát megpirítom kis zsíron, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, s lassan puhára főzöm. Mikrohullámú sütőben is el lehet készíteni, fedett jénai tálban. Idénysalátával tálalom.

TÖLTÖTT KARAJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött fasírt
Töltött fasírt

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka

Elkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...

Elkészítési idő: 06
Nehézség: Közepes
share
Józanító máj
Józanító máj

A sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ezen lesütjük a húst, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk