menu

Családireceptkönyv.hu

TÖLTÖTT KARAJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6db karajszeletek
6db keményre főzött tojás
1-2 paprika
1 paradicsom
1 közepes fej hagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
2 teáskanál őrölt piros paprika
teáskanálnyi bazsalikom, só, bors, petrezselyemzöld
1 fej zúzott fokhagyma

Elkészítés:


A füstölt szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm. Megfonnyasztom a hagymát, arra kis csípős paprikát vágok, kockázott, hámozott paradicsomot dobok rá, 2 teáskanál pirospaprika, ezekkel kis pörköltalapot készítek tulajdonképpen. Felöntöm vízzel, sózom, bele a finomra vágott petrezselyem, teáskanál bazsalikom, fokhagyma. A kiklopfolt karajt sózom, borsozom, abba tekerem a kemény tojást, majd az egészet cérnával összekötöm. Ezt beleteszem a pörkölt lébe, kiegészítem annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, jól összefőzöm. Ez kb. 1 óra, hiszen a hús laza és a lé ellepi. Ha megfőtt, kiszedem a húst, kicsit hűl, leszedem a cérnát is. Addig a pörköltalap még rottyanhat egyet, hogy sűrűbb legyen. Én pirított, főtt tarhonyával tálaltam, s meghúztam tejföllel. Közben a kézi tarhonyát megpirítom kis zsíron, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, s lassan puhára főzöm. Mikrohullámú sütőben is el lehet készíteni, fedett jénai tálban. Idénysalátával tálalom.

TÖLTÖTT KARAJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás, sajtos muffin
Sonkás, sajtos muffin

A zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Bácskai rizses hús
Lapocka - Bácskai rizses hús

1. A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. 2. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Burgonya hajó
Darált - Burgonya hajó

1. A burgonyát héjában, egészben megfõzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne fõjön szét. 2. Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk