A hús pácolásához:
4 nagyobb szelet sertés tarja
1/2 l tej
só
3-4 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
natúr corn flakes
A sütéshez:
étolaj
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!
A húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel,hogy zsemlemorzsa helyett apróra tört corn flakes-t használunk majd bő olajban közepes lángon kisütjük. A köretnek párolt rizst, vajban párolt brokkolit és bébi répát készítettem mellé.
A vöröshagymát felaprítjuk és zsírban megdinszteljük, majd mellé dobjuk a füstölt hús darabot. A csülköt kockára vágjuk és a hagymás zsíron lesütjük egy kicsit, amíg kifehéredik, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA hagymát a fokhagymával és a répával kevés olajon lepirítjuk egy lábosban. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig együtt pirongatunk az alappal. Felöntjük a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz