Családireceptkönyv.hu

Snidlinges mátrai borzaska


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg sertés rövidkaraj
2 közepes db burgonya
1 db tojás
1 csokor snidling
2 csapott ek finomliszt
5 ek olívaolaj
10 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:


egelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd így használjuk fel.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, aztán sózzuk-borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk állni őket.
A levétől kinyomkodott burgonyára üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel az egészet, és ízlésünknek megfelelően sózzuk-borsozzuk. Ezután 1-2 evőkanál liszt segítségével keverjük össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk, amibe majd a hússzeleteket mártogatjuk.
A húsok mindkét oldalát vékonyan lisztezzük be. Majd a burgonyás masszába helyezzük, és ezután bő olajban süssük ki. Amikor aranybarnára sült a borzaska, akkor készen is!
Tálalásnál bőven szórjuk meg reszelt sajttal, és a legvégén egy kanál tejfölt is tegyünk az egész tetejére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mennyei sült tarja
Mennyei sült tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Muci tokány
Muci tokány

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FASÍRT MÁSKÉPP !!
FASÍRT MÁSKÉPP !!

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk