Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Snidlinges mátrai borzaska


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg sertés rövidkaraj
2 közepes db burgonya
1 db tojás
1 csokor snidling
2 csapott ek finomliszt
5 ek olívaolaj
10 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:


egelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd így használjuk fel.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, aztán sózzuk-borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk állni őket.
A levétől kinyomkodott burgonyára üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel az egészet, és ízlésünknek megfelelően sózzuk-borsozzuk. Ezután 1-2 evőkanál liszt segítségével keverjük össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk, amibe majd a hússzeleteket mártogatjuk.
A húsok mindkét oldalát vékonyan lisztezzük be. Majd a burgonyás masszába helyezzük, és ezután bő olajban süssük ki. Amikor aranybarnára sült a borzaska, akkor készen is!
Tálalásnál bőven szórjuk meg reszelt sajttal, és a legvégén egy kanál tejfölt is tegyünk az egész tetejére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Húsos texasi burgonya
Húsos texasi burgonya

A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepi...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós sült sertéstarja
Omlós sült sertéstarja

A tarját kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Keverjük össze a pác hozzávalóit, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az olajat, a rozmar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TARJA PÁCOLVA SÜLT HAGYMÁVAL
TARJA PÁCOLVA SÜLT HAGYMÁVAL

A csont nélküli tarját (1,5 kg), újjnyi vastag szeletekbe (8 db) vágtam. Kicsit mind két oldaláról megklopfoltam, hogy a rostjai lazuljanak.Egy edénybe, amibe a húsok beleférnek pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marssal máj
Marssal máj

1 kg sertés májat tenyérnyi szeletekre vágok(5 mm vastag),középeb be vágom így nem megy össze,majoránnával meg szórom,közben füstölt szalonnát vékony szeletere vágok bőréig be vág...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk