menu

Családireceptkönyv.hu

RAGULEVES


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0, 5 kg sertéscomb
1 fej hagyma
4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
fél fej zeller
2 cikk fokhagyma
15 dkg zöldborsó,
1 leves kocka
2 dl főző tejszín
1 kanál liszt
so, bors, majoranna
1 tojas az eresztekhez

Elkészítés:


A hust kockakra vagom...
A hagymat is kockazom es keves olajon uvegesre parolom,utana hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik...
Vizet ontok hozza es fuszerezem,soval,borsal,paprikaval...
Amig a hus puhul,addig kockakra vagom a zoldsegeket: sargarepet,feherrepat,zellert,krumplit...
Amikor a hus felig puha,hozza adom a zoldsegeket,a zoldborsot es a leves kockat...
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni...
Amikor a zoldseg is puhulni kezd,akkor adom hozza a felkockazott krumplit...
Amikor minden megpuhult,elkeszitem az ereszteket...
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre...
Hozza keverem a tejszint is...
Hozza adom a tojast es azzal is elkeverem...
Adok hozza a levesbol is keveset es azzal is elkeverem...
Hozza ontom lassan a mar kesz leveshez...
Ekkor bele szorom a majorannat is...
Egyet-kettot lobbantom,de lassu tuzon,hogy az eresztek ne menjen ossze...
Lefodom kb.15 percig,hogy az izek ossze erjenek. Talalaskor,csipos paprikat is tettem az asztalra es tejfolt...ki ahogy szereti...

Csirkehussal,pulykahussal,marha hussal is lehet kesziteni... Gombat is lehet fozni bele...

RAGULEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Angol kolbász
Angol kolbász

Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt hús
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt hús

1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
Hus gomboc
Hus gomboc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sörben sült malac szilveszterre (is)
Sörben sült malac szilveszterre (is)

A húst felszeleteljük, a bőrös részét bevagdossuk, a húsos részét besózzuk. A felkockázott bőr közé fokhagymát és egy kis füstölt szalonnát dugdostunk, majd egy sütőtálba tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk