Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

RAGULEVES


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0, 5 kg sertéscomb
1 fej hagyma
4 szál sápgarépa
2 szál fehérrépa
fél fej zeller
2 cikk fokhagyma
15 dkg zöldborsó,
1 leves kocka
2 dl főző tejszín
1 kanál liszt
so, bors, majoranna
1 tojas az eresztekhez

Elkészítés:


A hust kockakra vagom...
A hagymat is kockazom es keves olajon uvegesre parolom,utana hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik...
Vizet ontok hozza es fuszerezem,soval,borsal,paprikaval...
Amig a hus puhul,addig kockakra vagom a zoldsegeket: sargarepet,feherrepat,zellert,krumplit...
Amikor a hus felig puha,hozza adom a zoldsegeket,a zoldborsot es a leves kockat...
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni...
Amikor a zoldseg is puhulni kezd,akkor adom hozza a felkockazott krumplit...
Amikor minden megpuhult,elkeszitem az ereszteket...
A lisztet elkeverem keves vizzel csomomentesre...
Hozza keverem a tejszint is...
Hozza adom a tojast es azzal is elkeverem...
Adok hozza a levesbol is keveset es azzal is elkeverem...
Hozza ontom lassan a mar kesz leveshez...
Ekkor bele szorom a majorannat is...
Egyet-kettot lobbantom,de lassu tuzon,hogy az eresztek ne menjen ossze...
Lefodom kb.15 percig,hogy az izek ossze erjenek. Talalaskor,csipos paprikat is tettem az asztalra es tejfolt...ki ahogy szereti...

Csirkehussal,pulykahussal,marha hussal is lehet kesziteni... Gombat is lehet fozni bele...

RAGULEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Hentes tokány
Hentes tokány

1. Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk. 3. Rádobjuk az apróra vágott hagym...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Töltött hús
Töltött hús

Egy kis dagadót megmosunk, felvágjuk, besózzuk, majorannát, fokhagymát rakunk a tetejére. A töltelékhez kell 2 tojás, 2 doboz májkrém, fokhagymakrém, vöröshagymakrém, vízbe áztatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros csülökragu sós cobblerrel
Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk