Családireceptkönyv.hu

hamburgerhús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés/marha vegyes darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 lapos teáskanál só
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál ketchup
- frissen tartó fólia a csomagoláshoz

Elkészítés:


Hamburgerhús elkészítése:
Azt hiszem, ennél sokkal egyszerűbb dolgot nem nagyon tudnék elképzelni a konyhában. A hagymát vágjuk apró kockákra (mintha pörkölthöz vágnánk). Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. A fóliát húzzuk ki az asztalra, tegyünk rá egy púpos evőkanálnyi húst, majd nyomkodjuk szét, hogy szép, nagyjából fél centi vastag pogácsává avanzsáljon. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, és csomagoljuk be, de közben vigyázzunk arra, hogy sehol ne menjen bele túl mélyen a húsba, mert nehéz lesz kiszedni belőle, ha belefagy. Ezt a műveletet addig ismételgessük, míg üres nem lesz a tál. Ha megvan, mehet zacskókba és irány a fagyasztó, ahol elég sokáig eltartható...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Egyben sült hús (Söndagsstek)
Egyben sült hús (Söndagsstek)

Kapcsold be a sütőt 150 °C-ra. Pucold és darabolt fel a vöröshagymát és a sárgarépát. Pirítsd körbe a húst a vajon és közben fűszerezd sóval és borssal. Tedd bele a körbe sütött...

Elkészítési idő: kb 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar GOMBÁS BÚBOS KARAJ
GOMBÁS BÚBOS KARAJ

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Lacicsülök kemecében
Lacicsülök kemecében

A kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zoltán
Pulled Pork (smokerben)
Pulled Pork (smokerben)

A fűszereket összekavarjuk egyenletesen bevonjuk vele a húst. A húst a rácsra helyezzük 130-150 celsius között sütjük 5 órán át, közben egyszer meg lehet fordítani. Az 5 óra eltelt...

Elkészítési idő: 9
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk