menu

Családireceptkönyv.hu

hamburgerhús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés/marha vegyes darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 lapos teáskanál só
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál ketchup
- frissen tartó fólia a csomagoláshoz

Elkészítés:


Hamburgerhús elkészítése:
Azt hiszem, ennél sokkal egyszerűbb dolgot nem nagyon tudnék elképzelni a konyhában. A hagymát vágjuk apró kockákra (mintha pörkölthöz vágnánk). Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. A fóliát húzzuk ki az asztalra, tegyünk rá egy púpos evőkanálnyi húst, majd nyomkodjuk szét, hogy szép, nagyjából fél centi vastag pogácsává avanzsáljon. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, és csomagoljuk be, de közben vigyázzunk arra, hogy sehol ne menjen bele túl mélyen a húsba, mert nehéz lesz kiszedni belőle, ha belefagy. Ezt a műveletet addig ismételgessük, míg üres nem lesz a tál. Ha megvan, mehet zacskókba és irány a fagyasztó, ahol elég sokáig eltartható...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Fasírt falatok
Fasírt falatok

A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A húshoz hozzányomjuk a fokhagymát, rátesszük a kihűlt hagymát, 1 tojást és a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét. Öss...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával
Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával

A húst ízlés szerint vagy középmeleg sütőben egy órát sütjük, vagy annyi vízben, amennyi ellepi, egy órát főzzük. A megmosott savanyú káposztát egy kanálnyi zsíron megfuttatott ha...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hurka
Hurka

Hidegvízzel 2-3x kiáztatni a tüdőt és a disznófejet A szemét körbe kell vágni, ki kell venni főzés előtt. 10-12 liter forró vízben főzni 1,5 óráig úgy, hogy jól ellepje. Akkor f...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk