1 kg sertés/marha vegyes darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 lapos teáskanál só
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál ketchup
- frissen tartó fólia a csomagoláshoz
Hamburgerhús elkészítése:
Azt hiszem, ennél sokkal egyszerűbb dolgot nem nagyon tudnék elképzelni a konyhában. A hagymát vágjuk apró kockákra (mintha pörkölthöz vágnánk). Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban. A fóliát húzzuk ki az asztalra, tegyünk rá egy púpos evőkanálnyi húst, majd nyomkodjuk szét, hogy szép, nagyjából fél centi vastag pogácsává avanzsáljon. Ezt követően hajtsuk rá a fóliát, és csomagoljuk be, de közben vigyázzunk arra, hogy sehol ne menjen bele túl mélyen a húsba, mert nehéz lesz kiszedni belőle, ha belefagy. Ezt a műveletet addig ismételgessük, míg üres nem lesz a tál. Ha megvan, mehet zacskókba és irány a fagyasztó, ahol elég sokáig eltartható...
A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHús A fűszereket az olajban elkeverjük, a húsra öntjük, hűtőben pár óráig hagyjuk összeérni. Tepsiben a sütőbe toljuk, alufóliával letakarva megsütjük. Sajtmártás A sajtokat fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot nem szeleteljük fel, hanem személyenként kb. 20 dkg nyers húst számítva, egyben, az alábbi módon megsütjük. 2. Tepsibe helyezzük, sózzuk, fokhagymával bedörzs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű