Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bajor rakott hús


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet karaj(lehet más hús is),2 db hagyma,2 kg krumpli, 5 dl tejföl, 1db tojás,só,flekken fűszer

Elkészítés:


A hús szeleteket kikloffoljuk,fűszerezzük.Egy tepsit kikenünk olajjal és nyers burgonyát reszelünk vagy karikára vágjuk,rátesszük a hús szeleteket a karikára vágott hagymát. A tejfölbe elkeverjük a tojást és rákenjük a felét a húsra.Majd megint egy réteg krumpli,hús és a hagyma majd rákenjük a másik felét a tejfölnek + 1 dl a tetejére.
200C fokon 1,5 órát fólia alatt sütjük majd fólia nélkül pirosra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Esetleg egy kis füstölt szalonnával is megturbózható vagy paprika, para- dicsom esetleg a tetejére reszelt sajtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
HÚSGOMBÓC PETREZSELYEMMÁRTÁSSAL
HÚSGOMBÓC PETREZSELYEMMÁRTÁSSAL

A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával). Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás szaftos karaj
Fokhagymás szaftos karaj

A szalonnazsírt az olivaolajjal felhevítem, aztán beledobom és üvegesre párolom a felaprított vöröshagymát, majd kicsit később az apróra vágott fokhagymát. Ezután beleteszem a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Comb - Sarkadi betyárfalat - OK
Comb - Sarkadi betyárfalat - OK

1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd fokhagymával bedörzsöljük. 2. Ezután lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük őket. 3. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk