A húshoz
700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
http://aprosef.hu/lacipecsenye_recept
A páchoz
2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A Lacipecsenye recept egy rendkívül ízletes fogás, amit nagyon szeretek. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek. Én szeretem sütés előtt bepácolni a húst, mert sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)
A krumplikat nagy kockákra vágva megfőzzük. Serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tányérba. Apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús: A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesElkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kockázott bacont, a finomra vágott petrezselymet, a tejbe áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a kechupot és a mustárt, elkeverem. 2. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz