Családireceptkönyv.hu

Lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz

700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
http://aprosef.hu/lacipecsenye_recept

Elkészítés:


A páchoz

2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma

A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Trükkök, tippek, praktikák:


A Lacipecsenye recept egy rendkívül ízletes fogás, amit nagyon szeretek. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek. Én szeretem sütés előtt bepácolni a húst, mert sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)

Lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dagadó - Töltött dagadó - OK
Dagadó - Töltött dagadó - OK

1. A 1,5 kg sertésdagadót hosszú késsel a két réteg között megnyitjuk, a rést kézzel kitágítjuk, kívül-belül besózzuk. 2. Töltelék: a dagadóból többet veszünk, mintegy 0.25 kg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tunkedli
Tunkedli

Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszere...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Svéd húsgolyó barnamártással
Svéd húsgolyó barnamártással

A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a habtejszínnel és a tojással, majd mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval íze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk