-1 fej hagyma
-50dkg sertés darált hús (sovány)
-fűszerpaprika
-őrölt bors
-só
-14-16 db csiperke gomba
-200 ml tejföl
-10 dkg reszelt sajt
- víz
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.
Felöntjük kevés vízzel, és kb 10-15 percig főzzük.
Amíg fő a hús addig a gombafejeknek leszedjük a szárát, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A tetejére tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.
160 fokon sütőbe szép pirosra sütjük.
Sajtszósszal tálaltam !
A szűzpecsenyéről letisztítjuk a hártyát. 5-6 dkg-os szeletekre vágjuk. Gyengén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az érméket felforrósított olajban mindkét oldalán átsütjük. Tányérr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, fűszerezzük, kicsit összesütjük. A sütőformát kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A hagymákat tisztítás után felaprítjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzádobjuk a tisztított, felszeletelt zöldségeket, és a petrezselyem zö...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű