-1 fej hagyma
-50dkg sertés darált hús (sovány)
-fűszerpaprika
-őrölt bors
-só
-14-16 db csiperke gomba
-200 ml tejföl
-10 dkg reszelt sajt
- víz
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.
Felöntjük kevés vízzel, és kb 10-15 percig főzzük.
Amíg fő a hús addig a gombafejeknek leszedjük a szárát, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A tetejére tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.
160 fokon sütőbe szép pirosra sütjük.
Sajtszósszal tálaltam !
AZ ELŐKÉSZÜLETEK A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű