1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
1. A sertéscsülköt ételízesítő porral és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csonton könnyedén ki tudjuk emelni belőle. 2. A csülkö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- Hagymát apróra vágjuk,kevés olajon pirítjuk. Hozzászelünk zöld paprikát és bacont. kb 30 dkg darált húst keverünk még hozzá és fehéredésig sütjük. Fűszerek : fokhagymapor,sült hú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók 50 dkg zöldbab 50 dkg lapocka 1 db vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl kapor kacsazsír 5 dl alaplé 1 db paradicsom 1 db kaliforniai paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarja szeleteket kisujjnyi vastagra verjük, majd sózzuk, és enyhén borsozzuk. 2. A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük. 3. A tojást, mustárt, hagymát, sót, csipet bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű