Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karajba zárt csülök,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Karajba zárt csülök,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök - Dinsztelt káposzta csülökkel - OK
Csülök - Dinsztelt káposzta csülökkel - OK

1. A füstölt csülköt többszöri átmosás után kuktában, babér leveles, borsos, fokhagymás vízben jó puhára főzöm. 2. A káposztát legyalulom és enyhén besózom. 3. Az apró kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karajba zárt csülök
Karajba zárt csülök

A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve
Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve

Az aszalt szilvákat tegyük bele a borba és egy ideig hagyjuk benne ázni. A húst szeleteljük fel és kissé klopfoljuk ki. Ízesítsük sóval, borssal és őrölt gyömbérrel. A szilvákat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk