Családireceptkönyv.hu

Lassan sült császárhús fűszeres krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a száraz páchoz:
1 ek só
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 tk majoranna
1 tk őrölt színes bors
1/2 tk őrölt zöld bors
5-6 gerezd fokhagyma
kell még 2 dl húsalaplé
Fűszeres sült krumpli hozzávalói:
1 kg sütnivaló krumpli (sárga)
2 dl pecsenyezsír (a hús sütésénél visszamaradt zsír)
1 tk só

Elkészítés:


A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel.

Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz alakban, majd mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a sós-fűszerekkel.

Ezután a beirdalt bőr réseibe nyomkodjuk bele a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a húst, és pár órára, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy tepsibe öntsünk bele 2 dl húsalaplét, majd helyezzük bele bőrös felével lefelé a húst. Ezután fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 120 fokon pároljuk a húst 2 órán át. Ezután vegyük ki a sütőből, majd fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd lefóliázva pároljuk tovább még 1 órán át.

Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd vegyük feljebb a hőfokot (kb. 200 fokra) és süssük a húst szép pirosra a bőrét jó ropogósra. (kb. 50 perc alatt szép pirosra, ropogósra sül)

A sütőből kivéve, hagyjuk a húst legalább egy fél órát állni, mielőtt felszeletelnék, és tálalnánk.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyra. Ezután tegyük bele a tepsibe, öntsük rá a pecsenyezsírt, sózzuk, és keverjük alaposan össze.

Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd kb. 50 perc alatt süssük szép pirosra. (sütési idő felénél óvatosan forgassuk át a krumplit)

Amikor a krumpli megsült, öntsük le róla a felesleges zsírt.

Lassan sült császárhús fűszeres krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar szabolcsi töltött káposzta
szabolcsi töltött káposzta

Először is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás,sajtos zsebes karaj
Sonkás,sajtos zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. -Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéke...

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Darálhússal töltött zsemle
Darálhússal töltött zsemle

A zsemléknek a tetejét levágom és kiszedem a belét. A hagymát megdinsztelem a margarinnal beleteszem a darált húst és 10 percet dinsztelem ezután beleteszem az apróra morzsolt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsebes karaj
Zsebes karaj

1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk