Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lassan sült császárhús fűszeres krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a száraz páchoz:
1 ek só
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 tk majoranna
1 tk őrölt színes bors
1/2 tk őrölt zöld bors
5-6 gerezd fokhagyma
kell még 2 dl húsalaplé
Fűszeres sült krumpli hozzávalói:
1 kg sütnivaló krumpli (sárga)
2 dl pecsenyezsír (a hús sütésénél visszamaradt zsír)
1 tk só

Elkészítés:


A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel.

Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz alakban, majd mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a sós-fűszerekkel.

Ezután a beirdalt bőr réseibe nyomkodjuk bele a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a húst, és pár órára, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy tepsibe öntsünk bele 2 dl húsalaplét, majd helyezzük bele bőrös felével lefelé a húst. Ezután fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 120 fokon pároljuk a húst 2 órán át. Ezután vegyük ki a sütőből, majd fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd lefóliázva pároljuk tovább még 1 órán át.

Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd vegyük feljebb a hőfokot (kb. 200 fokra) és süssük a húst szép pirosra a bőrét jó ropogósra. (kb. 50 perc alatt szép pirosra, ropogósra sül)

A sütőből kivéve, hagyjuk a húst legalább egy fél órát állni, mielőtt felszeletelnék, és tálalnánk.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyra. Ezután tegyük bele a tepsibe, öntsük rá a pecsenyezsírt, sózzuk, és keverjük alaposan össze.

Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd kb. 50 perc alatt süssük szép pirosra. (sütési idő felénél óvatosan forgassuk át a krumplit)

Amikor a krumpli megsült, öntsük le róla a felesleges zsírt.

Lassan sült császárhús fűszeres krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye egyszerűen
Cigánypecsenye egyszerűen

Hagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ragacsos-narancsos sertésszűz
Ragacsos-narancsos sertésszűz

Keverd el a fűszerkeverék hozzávalóit, és dörzsöld bele a húsba. Tedd félre 1 órára szobahőmérsékleten, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos-tejszínes sült karaj - OK
Karaj - Sajtos-tejszínes sült karaj - OK

1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadas
Vadas

A hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk