3 evőkanál. növényi olaj
3 nagy csirkemell, bőrrel és csonttal, de lehet a nélkül is
só és frissen őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 evőkanál. finomra reszelt gyömbér
2 evőkanál. paradicsompüré
2 tk. garam masala
2 tk. őrölt kömény
2 tk. kurkuma
1 1/2 tk. őrölt koriander
1/2 - 3/4 tk. cayennne bors , vagy chili, ki mennyire szereti fűszeresen
3 csésze csirkehúsleves
3/4 csésze paradicsompüré
1/2 csésze tejszín (nem főzőtejszín)
1 evőkanál vaj
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A csirkét sózzuk, borsozzuk, és bőrével lefelé tegyük a serpenyőbe. Minden oldalán süssük arany barnára, kb 8-10 perc. Majd szedjük ki egy tányérra.
A fennmaradó zsiradékhoz adjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma puha, és karamelizálódik. Ez szintén kb 8-10 perc. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a garam masalat, az őrölt köményt, kurkumát, őrölt koriandert, cayenne borsot, vagy őrölt chilit, és kevergetve süssük, amíg sötétedni kezd. kb 4-5 perc.
Azután tegyük bele a csirkét, amit darabokra vágtunk öntsük fel a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel, és főzzük, amíg a csirkehús szinte szétesik. Ez kb 1- 1 ½ óra. Amikor megfőtt, adjuk hozzá a tejszínt, és egy kanál vajat, majd főzzük még 1-2 percig.
Főtt rizzsel, vagy kenyérrel, naan kenyérrel tálaljuk
Készíthetjük a csirkemellet grillezéssel is, de akkor érdemes az alap fűszereket (fokhagyma gyömbér, só, bors, chili, 1-2 evőkanál paradicsom püré, 2 dl joghurt, összekeverni, és ezt alaposan belemasszírozni a húsba, majd grillezni. Ha csirkecombbal dolgozunk, vagdaljuk be, hogy a pác jól átjárja, és könnyebben puhuljon.
A sertésszeleteket mindkét oldalukon sózzuk. Lisztben megforgatjuk és a zsírban mindkét oldalát megsütjük. Fazékba vagy tűzálló edénybe tesszük, rászórjuk a félfőre vágott hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA malaccombot bepácoltam, kókuszolaj (olíva olaj is lehet), zúzott fokhagyma, kevés reszelt vöröshagyma, bors, őrölt fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél, só keverékével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. A sót dörzsöld bele jó alaposan. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. A hús minden oldalá...
Elkészítési idő: 2 óra 30perc Nehézség: Könnyű