- 2 kg bőrös császárhús
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál fokhagymás grill fűszerkeverék
- 1 evőkanál sült oldalas fűszerkeverék
- 1 evőkanál fokhagymás só
- Fél citrom leve
- 2 evőkanál sertés zsír
A császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket.
A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval.
A sütő tepsibe elkenem a zsírt, majd a húsos felével lefelé belehelyezem a császárhúst.
190 C fokra előmelegített sütőbe teszem, majd a sütőt átkapcsolom gőzsütésre, és 3 órán keresztül sütöm. Ha nincs gőzsütő akkor 1 dl vizet öntök alá, és alufóliával fedem.
A sütés kezdetétől egy óra múlva a bőrös felét bekocázom.
Ha kellőképpen megpuhult, átkapcsolom 180 fok, légkeveréses sütésre, a felesleges sót lesöpröm, és a bőrt ropogósra sütöm
A jóféle füstölt csülköt egyszerűen megfőzöm: megmosom, szőrtelenítem, ha kell :)), majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm (a füstölt levet nem öntöm ki, hanem a fagyasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 szelet karaj letisztítjuk és kiklopfoljuk. Az egyik felét megkenjük lekvárral és gyümölcsöt rakunk rá vagy csak gyümölcsöt vagy csak megkenjük, ezután ráhajtjuk a másik felét....
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűTöltelék elkészítése (gombás): A gombát felszeleteljük, a hagymát, paprikát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot, szerecsendiót szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű