menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós sült császár


Írta:

Elk. idő: 4
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2 kg bőrös császárhús
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál fokhagymás grill fűszerkeverék
- 1 evőkanál sült oldalas fűszerkeverék
- 1 evőkanál fokhagymás só
- Fél citrom leve
- 2 evőkanál sertés zsír

Elkészítés:


A császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket.
A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval.
A sütő tepsibe elkenem a zsírt, majd a húsos felével lefelé belehelyezem a császárhúst.
190 C fokra előmelegített sütőbe teszem, majd a sütőt átkapcsolom gőzsütésre, és 3 órán keresztül sütöm. Ha nincs gőzsütő akkor 1 dl vizet öntök alá, és alufóliával fedem.
A sütés kezdetétől egy óra múlva a bőrös felét bekocázom.
Ha kellőképpen megpuhult, átkapcsolom 180 fok, légkeveréses sütésre, a felesleges sót lesöpröm, és a bőrt ropogósra sütöm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Rakott káposzta
Rakott káposzta

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Rakott karfiol
Rakott karfiol

Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Máj - Makói sertésmáj
Máj - Makói sertésmáj

1. A májat felszeleteljük, meghintjük törött borssal, lisztbe mártjuk és kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. 2. A vöröshagymát vékony karikára vágjuk, kevés lisztben megfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ

A bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk