menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres tarja kerámia tálban


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 szelet sertés tarja,
- burgonya,
- vöröshagyma, lilahagyma,
- sárgarépa,
Páchoz:
- 1,5 dl olaj,
- 2 kk. só,
- 1 kk. bors,
- 2 kk. sült hús fűszerkeverék,
- 2 ek. mustár,
- 2 zúzott fokhagyma,

Elkészítés:


Némi előkészület után, ezzel az étellel nincs tennivaló, mert elvégzi az edény és a sütő. Sőt még a köret is együtt készül a hússal. Beteszem az edényt a sütőbe és két óra múlva tálalhatom a finom ebédet.
Ahogy én készítettem: 1 kg csontos tarját hat szeletbe vágtam. A széleit kicsit bevagdostam, hogy sülés közben ne zsugorodjon össze.
Pácot készítettem:
1,5 dl olajba tettem 2 kávéskanál sót, egy kávéskanál borsot, 2 kávéskanál sült hús fűszerkeveréket, 2 evőkanál mustárt, 1 kávéskanál fokhagymaport, jól összekevertem és ezzel a sűrű masszával bedörzsöltem a húst. Egy megfelelő edénybe beletettem és lefedve a hűtőbe tároltam. Ezt a műveletet jó előző nap este elvégezni, mert legalább 12 órát kell a pácban pihennie a húsnak.
1 kg burgonyát vastagabb karikákra vágtam és megszórtam sült krumpli fűszer sóval. 30 dkg sárgarépát megtisztítottam, azt is hasonlóan karikákra szeleteltem és összevegyítettem a krumplival.
1 jó nagy fej vörös- és lila hagymát karikáztam és 5 cikk fokhagymát lapokra vágtam.
15 dkg füstölt házi szalonnából vékony szeleteket készítettem .
A cserépedényt lecsepegtettem és elkezdtem a rétegezést: Az edény alját beborítottam a szalonnával. Erre került a krumplival vegyített sárgarépa, amit egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel is megszórtam.Beterítettem a karikázott hagyma egyveleggel.
Végül a pácolt húsokat helyeztem a tetejére. A megmaradt páclevet is rálocsoltam.
Lefedtem az edényt és a sütőbe dugtam, majd azt bekapcsoltam. 200 fokra állítottam a hőfokot és így sütöttem 1,5 órán át. Utána levettem a cserépedény tetejét, a húsokat átfordítottam a hőfokot 180 fokra mérsékeltem és még 0,5 órát így pirítottam.
Ez idő alatt a hús omlóssá vált és gyönyörű színt kapott.Mivel a köret is vele készült, nem volt más dolgom, mint tálalni. Csodás ízvilágú, ételt fogyaszthattunk.

Fűszeres tarja kerámia tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
KOCSONYA NEM ZSÍROSAN
KOCSONYA NEM ZSÍROSAN

A sertes kormoket es a sertesbort jol megtisztitottam, es lesuroltam allando folyoviz alatt. Utana a kormoket egy eles kessel, hosszaban kette vagtam. Egy nagy edenyben beletette...

Elkészítési idő: 5 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Töltött fasírttekercs
Töltött fasírttekercs

1.A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. 2.A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. 3.A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasirt ropogós panirban
Fasirt ropogós panirban

a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan. Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsem...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos sült karaj
Sajtos sült karaj

A karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük. A húst lisztbe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk