menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricás töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 50-perc
Adag: 8-10-fő részére
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kukoricás töltött káposzta! 1-klg-dagadó, 10-deka füstölt szalonna, 2-cs kukorica kása, 3-deci olaj, kávés kanál paprika, kávés kanál bors, csapott kávés kanál vegeta, jó nagy fejhagyma, 1-db-paprika, nagy szem paradicsom,só,fél literes 100/%-kos ivólé paradicsom, és egy csili paprika, két fej tölteni való édes káposzta!

Elkészítés:


Mi előtt elkezdeném,a tölteléket elkészíteni, először a kukorica kását mosom meg, mert azzal nagyon sokat kell bübelődni, ugyan is addig kell mosnom, amíg tiszta víz nem marad rajta, különben nem lesz finom a káposztám! Tehát amikor már tízszer meguntam mosni, akkor még mindig folyamatában öntözöm le a felesleges vizet, mi közben távozik a nem bele való lika,-liszt, mert nekem a kására van szükségem ahhoz, hogy finom káposztát készítsek! Ez után megmosom folyó víz alatt a húst lecsurgatom róla a vizet, és húsvágó deszkán felaprózom, majd a füstölt szalonnát felkockázom, és hozzá adom a húshoz, a hagymát, paradicsomot, csilit, a paprikát szintén kis kockára vágom, és azt is a húshoz rakom, majd a fűszereket, a kukorica kását, 1-deci ivólé paradicsomot, és az olajat, sót, jól össze kavarom, és ezzel kész vagyok! A káposztát enyhén sós vízben ki abárolom, levelekre szedem és betöltöm kis töltelékeket készítek! A főző edénybe besorakoztatom, majd felöntöm annyi vízzel hogy majdnem el lepje. Felrakom főni, és amikor felfőtt, rá öntöm a maradék paradicsomot, fedő alá teszem, és azzal készre főzöm takarék láng alatt 50-perc, és kész!

Trükkök, tippek, praktikák:


A készítés alatt közben a káposztát ki abárolom, és külön vizet forralok, amivel majd felöntöm főni, és időt nyerek azzal, hogy hamarabb elkészül! 15-perc időnyerést kapok! 90- perc, és asztalra kész!

Kukoricás töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szűz - Csabai titok
Szűz - Csabai titok

1. A csíkokra vágott húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk. 2. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Gombás karaj füstölt sajttal
Karaj - Gombás karaj füstölt sajttal

1. A karajt felszeletelem, a szeleteket kiklopfolom, besózom. 2. Serpenyőben kevés olajon elősütöm. 3. A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve
Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve

A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Pecsenye
Comb - Pecsenye

1. A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal, és összetört fokhagymával bedörzsöljük, majd átsütjük. 2. Lefedjük, és megsütjük. 3. A hagymát felkarikázzuk, majd a többi fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk