Kukoricás töltött káposzta! 1-klg-dagadó, 10-deka füstölt szalonna, 2-cs kukorica kása, 3-deci olaj, kávés kanál paprika, kávés kanál bors, csapott kávés kanál vegeta, jó nagy fejhagyma, 1-db-paprika, nagy szem paradicsom,só,fél literes 100/%-kos ivólé paradicsom, és egy csili paprika, két fej tölteni való édes káposzta!
Mi előtt elkezdeném,a tölteléket elkészíteni, először a kukorica kását mosom meg, mert azzal nagyon sokat kell bübelődni, ugyan is addig kell mosnom, amíg tiszta víz nem marad rajta, különben nem lesz finom a káposztám! Tehát amikor már tízszer meguntam mosni, akkor még mindig folyamatában öntözöm le a felesleges vizet, mi közben távozik a nem bele való lika,-liszt, mert nekem a kására van szükségem ahhoz, hogy finom káposztát készítsek! Ez után megmosom folyó víz alatt a húst lecsurgatom róla a vizet, és húsvágó deszkán felaprózom, majd a füstölt szalonnát felkockázom, és hozzá adom a húshoz, a hagymát, paradicsomot, csilit, a paprikát szintén kis kockára vágom, és azt is a húshoz rakom, majd a fűszereket, a kukorica kását, 1-deci ivólé paradicsomot, és az olajat, sót, jól össze kavarom, és ezzel kész vagyok! A káposztát enyhén sós vízben ki abárolom, levelekre szedem és betöltöm kis töltelékeket készítek! A főző edénybe besorakoztatom, majd felöntöm annyi vízzel hogy majdnem el lepje. Felrakom főni, és amikor felfőtt, rá öntöm a maradék paradicsomot, fedő alá teszem, és azzal készre főzöm takarék láng alatt 50-perc, és kész!
A készítés alatt közben a káposztát ki abárolom, és külön vizet forralok, amivel majd felöntöm főni, és időt nyerek azzal, hogy hamarabb elkészül! 15-perc időnyerést kapok! 90- perc, és asztalra kész!
A bacont felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk. Felrakjuk párolódni,majd amikor a hagyma és a bacon kész,belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket. A szűzet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket kiklopfolom. Sózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, és kb 1-2 órát állni hagyom. Közben a hagymákat karikára szelem, lisztbe beleforgatom és kevés for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan összegyúrni. Használat előtt serpenyőben megsütöm, kevés víz legyen alatta.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. 2. Ezután lisztbe mártjuk mindkét oldalát. 3. Elősütjük az olajban. 4. Kivesszük egy tálba és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz