1 kg sertéskaraj, 15 dkg zsír, 3 dkg só, 10 dkg hagyma, 1 csomag petrezselyem, 1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, 5 dkg liszt, pirospaprika
A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.
1. A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. 2. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat megfőzzük. Az újhagymát, a paprikákat és a főtt tojásokat kis kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott újhagymát, főtt tojásokat és pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben kiizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A zsírján kissé lepirítjuk a csíkokra vágott sertés szüzet. Közepesre visszavesszük a lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk és mindkét oldalát megszórjuk MAGGI Ízvarázs ételízesítővel. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A húst forró ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű