1 kg sertéscomb
3 fej vöröshagyma
1 szál parasztkolbász
pár szelet szalonna
hagymás tört krumplihoz:
krumpli,
vöröshagyma
A fa pálcákat vízbe áztassuk be, hogy ne szárazon kerüljenek a sütőbe.
A sertéscombot kockázzuk fel kb 3*3 cm-es kockákra, majd fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
A hagymát nyolcadoljuk fel.
Ne nagy hagymát válasszunk, inkább több kisebb fejet.
A kolbászt karikázzuk, a szalonnál szintén vágjuk kisebb kockákra.
A saslik pálcákra felváltva tűzzük fel a hozzávalókat.
Egy hús, egy szalonna, hagyma, kolbász és elölről.
A kész nyársakat fektessük tepsibe egymás mellé.
Elég zsír ki fog sülni, így nem szükséges alá önteni se zsiradékot, se vizet.
Ha esetleg mégis tartunk tőle, hogy odakapna, kis olívaolajjal locsold át a nyársakat.
Alufóliával lefedve 180-190 fokon sütjük, míg megpuhul a hús.
Azután levesszük a fóliát és néha a zsírjával meglocsolva pirítjuk (ha van a sütőnkön grill fokozat, arra állítsuk át).
Fontos locsolgatni, ne száradjon ki a hús.
A hagymás tört krumplihoz burgonyát megpucolunk, sós vízben felkockázva puhára főzzük.
Vöröshagymát megtisztítunk, apróra kockázzuk, majd kevés zsíron a szokott módon megdinszteljük.
Sózzuk természetesen. Amikor már üveges a hagyma a kész, leszűrt krumplit ráöntjük és picit összepirítjuk, kevergetve.
A húst besózom, teszek rá sonkát és sajtot, majd feltekerem és összetűzöm, végül olajban kisütöm.
Elkészítési idő:A húst csontozd ki,-én most nem csontoztam:) A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre 3x3 cm-es darabokra. A többi hozzávalót i...
Elkészítési idő: 2-2,5ELKÉSZÍTÉS: A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bekenjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral. Ezután az egyik oldalukon egyenletesen el...
Elkészítési idő: 45 perc