1 kg sertéscomb
3 fej vöröshagyma
1 szál parasztkolbász
pár szelet szalonna
hagymás tört krumplihoz:
krumpli,
vöröshagyma
A fa pálcákat vízbe áztassuk be, hogy ne szárazon kerüljenek a sütőbe.
A sertéscombot kockázzuk fel kb 3*3 cm-es kockákra, majd fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
A hagymát nyolcadoljuk fel.
Ne nagy hagymát válasszunk, inkább több kisebb fejet.
A kolbászt karikázzuk, a szalonnál szintén vágjuk kisebb kockákra.
A saslik pálcákra felváltva tűzzük fel a hozzávalókat.
Egy hús, egy szalonna, hagyma, kolbász és elölről.
A kész nyársakat fektessük tepsibe egymás mellé.
Elég zsír ki fog sülni, így nem szükséges alá önteni se zsiradékot, se vizet.
Ha esetleg mégis tartunk tőle, hogy odakapna, kis olívaolajjal locsold át a nyársakat.
Alufóliával lefedve 180-190 fokon sütjük, míg megpuhul a hús.
Azután levesszük a fóliát és néha a zsírjával meglocsolva pirítjuk (ha van a sütőnkön grill fokozat, arra állítsuk át).
Fontos locsolgatni, ne száradjon ki a hús.
A hagymás tört krumplihoz burgonyát megpucolunk, sós vízben felkockázva puhára főzzük.
Vöröshagymát megtisztítunk, apróra kockázzuk, majd kevés zsíron a szokott módon megdinszteljük.
Sózzuk természetesen. Amikor már üveges a hagyma a kész, leszűrt krumplit ráöntjük és picit összepirítjuk, kevergetve.
1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk és zsírban átsütjük. 2. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát és a felkockázott szalonnát, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom, a húst csíkokra vágom. Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst sózom borsozom, míg ki nem fehéredik a hús kevergetem. Majd hozzáadom a 3...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű