50 dkg. sertéshús
2 csemege uborka
1 paradicsom
1 evőkanál mustár
1- 1,5 dl. főző tejszín
kevés liszt
olaj
só, bors, ételízesítő
1 ek. bazsalikom
hosszú metélt
A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kevés vízzel felöntve puhára párolom. Ha megpuhult (25 perc), beleteszem a mustárt, a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott uborkát. Felöntöm a tejszínnel, 10 perc alatt összeforralom.
A bazsalikomot olajon megfuttatom, beleforgatom a megfőtt tésztát. Tálaláskor a tésztaágyra kanalazom a ragut.
Szerintem minden féle husiból készíthető. Erősen gondolkozom a vegyes erdei gomba kipróbálásán is.
A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük. Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát megdinszteljük. Fazék aljára karajcsont és káposzta. Gombócokat készítünk és beletesszük a lábasba. Felengedjük vízzel,hogy ellepje. Forrás után 2-2,5 órát csendesen forrva...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Először zsemlemorzsában megforgatjuk (jól belenyomkodva), majd a felvert tojásban megforgatjuk. Mindkét oldalát kevés olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval. A húst a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű