50 dkg. sertéshús
2 csemege uborka
1 paradicsom
1 evőkanál mustár
1- 1,5 dl. főző tejszín
kevés liszt
olaj
só, bors, ételízesítő
1 ek. bazsalikom
hosszú metélt
A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kevés vízzel felöntve puhára párolom. Ha megpuhult (25 perc), beleteszem a mustárt, a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott uborkát. Felöntöm a tejszínnel, 10 perc alatt összeforralom.
A bazsalikomot olajon megfuttatom, beleforgatom a megfőtt tésztát. Tálaláskor a tésztaágyra kanalazom a ragut.
Szerintem minden féle husiból készíthető. Erősen gondolkozom a vegyes erdei gomba kipróbálásán is.
A húst (1 kg sertéscomb) egységes méretű kockákra vágtam, lehetőleg nem túl nagyokra (5x5 cm). A káposztát (1,5kg savanyított) kinyomtam a léből, és ha nagyon savanyú, akkor kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Russell Hobbs Creations konyhai robotgép segítségével reszeljük le a zöldségeket, a sárgarépát, zellert és a hagymát. A húsdaráló segítségével daráljuk le a húst és a szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szüzérméket megtisztitjuk a hártyától -felszeleteljük enyhén kiverjük -sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk -a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes