Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg. sertéshús
2 csemege uborka
1 paradicsom
1 evőkanál mustár
1- 1,5 dl. főző tejszín
kevés liszt
olaj
só, bors, ételízesítő
1 ek. bazsalikom
hosszú metélt

Elkészítés:


A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kevés vízzel felöntve puhára párolom. Ha megpuhult (25 perc), beleteszem a mustárt, a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott uborkát. Felöntöm a tejszínnel, 10 perc alatt összeforralom.
A bazsalikomot olajon megfuttatom, beleforgatom a megfőtt tésztát. Tálaláskor a tésztaágyra kanalazom a ragut.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem minden féle husiból készíthető. Erősen gondolkozom a vegyes erdei gomba kipróbálásán is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tavaszi töltött dagadó (paleo)
Tavaszi töltött dagadó (paleo)

A dagadót kívül belül sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a töltelékkel, amihez az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott hús kicsit másképp
Rántott hús kicsit másképp

--A húst fűszeres fokhagymás tejben áztatni 1/2 -1 órát pihentetni majd lecsöpögtetni ...és panirozni .... --Panir /// paprikás liszt , felvert tojás ,paprikás liszt ....jó meleg...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sörös tarja flamand módon
Sörös tarja flamand módon

A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mindenféle színes jóval töltött karajszeletek
Mindenféle színes jóval töltött karajszeletek

A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk