menu

Családireceptkönyv.hu

Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg. sertéshús
2 csemege uborka
1 paradicsom
1 evőkanál mustár
1- 1,5 dl. főző tejszín
kevés liszt
olaj
só, bors, ételízesítő
1 ek. bazsalikom
hosszú metélt

Elkészítés:


A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kevés vízzel felöntve puhára párolom. Ha megpuhult (25 perc), beleteszem a mustárt, a kockákra vágott paradicsomot és a csíkokra vágott uborkát. Felöntöm a tejszínnel, 10 perc alatt összeforralom.
A bazsalikomot olajon megfuttatom, beleforgatom a megfőtt tésztát. Tálaláskor a tésztaágyra kanalazom a ragut.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem minden féle husiból készíthető. Erősen gondolkozom a vegyes erdei gomba kipróbálásán is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZÉKELYKÁPOSZTA
SZÉKELYKÁPOSZTA

A húst (1 kg sertéscomb) egységes méretű kockákra vágtam, lehetőleg nem túl nagyokra (5x5 cm). A káposztát (1,5kg savanyított) kinyomtam a léből, és ha nagyon savanyú, akkor kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Bolognai tagliatelle
Bolognai tagliatelle

A Russell Hobbs Creations konyhai robotgép segítségével reszeljük le a zöldségeket, a sárgarépát, zellert és a hagymát. A húsdaráló segítségével daráljuk le a húst és a szalonnát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szűzpecsenye hentes módra
Szűzpecsenye hentes módra

a szüzérméket megtisztitjuk a hártyától -felszeleteljük enyhén kiverjük -sózzuk ,borsozzuk ,mindkét oldalát lisztbe forgatjuk -a felhevitett oljon mindkét oldalát pirosra...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk