» 2 padlizsán
» 2 cukkini
» 4 paradicsom
» 1 fürt koktélparadicsom
» 4 hagyma
» 4 szelet tarja
» 6 szem újkrumpli
» friss rozmaring
» friss zsálya
» 1 citrom
A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket.
Egy hagymát felszeletelünk.
Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a paradicsomokat is cikkelyekre vágjuk.
Az összes feldarabolt zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal.
Majd rozmaringot és zsályát tépkedünk a zöldségekre és három-négy szelet citromot is a zöldségek közé teszünk.
A zöldségágy tetejére fektetjük a tarja szeleteket. Amiket sózunk, borsozunk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
200 C fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.
A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pi...
Elkészítési idő:Az oldalast feldaraboljuk (1 darab = 2 csont szélesség), sózzuk, borsozzuk. Tűzálló edénybe rakjuk őket, és ráöntünk 1 dl vizet. Lefedve 180 fokos sütőbe tesszük addig, míg a hús m...
Elkészítési idő: 120 percA sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hoz...
Elkészítési idő: