» 2 padlizsán
» 2 cukkini
» 4 paradicsom
» 1 fürt koktélparadicsom
» 4 hagyma
» 4 szelet tarja
» 6 szem újkrumpli
» friss rozmaring
» friss zsálya
» 1 citrom
A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket.
Egy hagymát felszeletelünk.
Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a paradicsomokat is cikkelyekre vágjuk.
Az összes feldarabolt zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal.
Majd rozmaringot és zsályát tépkedünk a zöldségekre és három-négy szelet citromot is a zöldségek közé teszünk.
A zöldségágy tetejére fektetjük a tarja szeleteket. Amiket sózunk, borsozunk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
200 C fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.
- A húst felszeletelem és kilopfolom - Besózom, borsozom, majd lisztbe forgatom - Felforrósítom az olajat és gyorsan megpirítom mindkét oldalát nagy lángon - Kiveszem a húst,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A lencsét megpucoljuk, megmossuk és főzés előtt 2-3 órával hideg vízben beáztatjuk. A többi zöldséget is megpucoljuk és kockára vágjuk. 2. A füstölt csülköt kockára daraboljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát én 2-3 egyforma darabra szelem.. A fűszerekből száraz pácot (Rub) készítek: barna cukor, édes-nemes pirospaprika, frissen őrölt bors, só, Cayenne-bors, római kömény...
Elkészítési idő: 10-15 óra Nehézség: Könnyű1 kg sertéscomb 80 g füstölt szalonna 2 nagy fej vöröshagyma 5 gerezd nagyobb fokhagyma tengeri só ízlés szerint frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 1 tk majoranna 1 kk...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű