menu

Családireceptkönyv.hu

Szűzérmék gorgonzolás paradicsommártásban bazsalikom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.30 dkg szűzérme
1 dl olaj
pici só, színes bors /őrölt /
1 ek.durum liszt

Mártás:
0.20 dkg koktél paradicsom
3 ek.olaj
2 gerezd fokhagyma
hús szaft
1 dl száraz fehérbor
0.10 dkg gorgonzolás sajt,só

Metélt:
1 cs.olasz széles metélt
friss bazsalikom,só

Elkészítés:


Szűzérméket besózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és forró olajban kisütjük.
Rögtön rászórjuk a színes borsot / nem sokat /

Mártás: A hús szaftba bele aprítjuk a zúzott fokhagymát, és az olajat is, beleszórjuk a darabolt paradicsomot és jól meg pároljuk.
Ha összesült, botmixerrel összemixeljük a sajttal együtt.Visszatesszük a serpenyőbe, beleöntjük a fehér bort és felforraljuk.

Tészta :Kifőzzük a metéltet sós vízben, és ha kiszedtük pici olajat teszünk rá és rászórjuk az összeaprózott bazsalikomot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis krumpli darált hússal
Tepsis krumpli darált hússal

Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, fűszerezzük, kicsit összesütjük. A sütőformát kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fasírt kelkáposztában baconnel
fasírt kelkáposztában baconnel

A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen. A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Pácolt karaj
Pácolt karaj

A húst megmossuk, felvágjuk, és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás sertésszelet
Hagymás sertésszelet

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk