Családireceptkönyv.hu

Disznósajt tepsiben


Írta:

Elk. idő: fél nap
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A fejhúst egybe megfőzni ,kb 2 óra hosszát,sóval,erőspaprikával ízesítve,egy darabig állni hagyjuk a levében,majd lefejtjük a húst a csontról,és nagyobb darabokra vágva befűszerezzük ízlés szerint. Beletesszük egy tepsibe,v.jénaiba és egy akkora vágódeszkát teszünk rá ami mindenhol éri a húst és egy nagy súlyt teszünk rá.(meleg állapotában kell lesúlyozni). Mellette mindig kifolyik a felesleges lé és zsír.Kb. 1éjszaka kell ameddig megdermed és összeáll.Utána késsel körbe lehet vágni és egy lapos szedőkanállal alányúlva egybe kiszedhető,és szeletelhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros hús
Mustáros hús

A karajokat kiklopfoljuk, majd az egyik felét bemustározzunk, 1 szelet füstölt tarját rakunk rá, majd félbe hajtjuk és összetűzzük. A külső felét megsózzuk és lisztbe forgatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-tejfölös csusza sült lapockával
Fokhagymás-tejfölös csusza sült lapockával

Sózzuk-borsozzuk meg a húst, majd a felforrósított olajon pirítsuk meg. Tegyük át tepsibe a pecsenyelével, 2 gerezd fokhagymával, a hagymával, valamint a paradicsommal együtt. A se...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Fűszeres sertésszelet burgonyával,
Fűszeres sertésszelet burgonyával,

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
SZAFTOS, FŰSZERES HÚSGOLYÓK SÜTŐBEN SÜTVE
SZAFTOS, FŰSZERES HÚSGOLYÓK SÜTŐBEN SÜTVE

A sokféle zöldfűszer a húsgolyó lelke, de érdemes bele chilit is keverni, hogy picit csípős, pikáns legyen. Be kell vallanom, nem vagyok sem fasírt-, sem húsgolyórajongó, mindig ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk