0,5 kg darált hús,
2 tojás,
3 áztatott zsömle,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
bors,
pirospaprika.
Összegyúrtam a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam.
4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a massza tetejére pakoltam, sóztam.
2 közepes fej hagymát karikákra vágva pici zsiradékon pároltam és a krumpli tetejére raktam.
4 tojást keményre főztem és a hagyma tetejére pakoltam.
1 nagy doboz tejfölt elsimítottam a tojásokon és befedtem a maradék fasírt masszával.
A tetejére 1 tojást öntöttem és 190°C-os sütőben kb 50 perc alatt el is készült!
Mindent jól összedolgozok és állni hagyom min. fél órát Jénaiba formázom vizes kézzel Kicsit még meglocsolom,pici olajat öntök rá és fedés nélkül készre sütöm 180 fokos sütőben...
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót kikészítünk az asztalra. A malac bőrös részét szőrtelenítjük, ha a boltban mégis olyat sikerült vásárolni (epilálás), csont mentén szépen felszeleteljük bőröstől....
Elkészítési idő: 125 min Nehézség: KözepesVékonyra kiverjük a tarjaszeleteket, és szétosztjuk rá a kolbászt. Mindegyikre egy-egy szalonnaszeletet fektetünk, erre hagymakarikákat rakunk, és egyenként összegöngyöljük. Hústűv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű