50 dkg darált sertéshús,
10 dkg angolszalonna,
1 db közepes vöröshagyma,
1 db tojás,
só,
őrölt bors,
kevés olaj,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
0,5 l tej,
csipet szerecsendió,
3 db paradicsom,
friss oregano.
Az apróra vágott angolszalonnát, a kockára vágott vöröshagymát, a darált sertéshússal, a tojással, a sóval és az őrölt borssal jól összekeverjük.
Kicsi gombócokat formázunk belőle és és forró olajon szép pirosra sütjük.
Egy tűzálló tálba tesszük.
A vajból, a lisztből világos rántást készítünk és a tejjel felöntjük, majd 2-3 percig főzzük.
Sóval, szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük.
A fasírt golyókra öntjük, a tetejére szeletelt paradicsomot és oregano leveleket teszünk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon 20 percig szép pirosra sütjük.
A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertésborda elkészítése: A bordákat megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Széleit 3-4 helyen bevágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd egy serpenyőben 1 ek olajon mindkét oldalukat...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes