menu

Családireceptkönyv.hu

MÁRTÁSBAN SÜLT FASÍRT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús,
10 dkg angolszalonna,
1 db közepes vöröshagyma,
1 db tojás,
só,
őrölt bors,
kevés olaj,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
0,5 l tej,
csipet szerecsendió,
3 db paradicsom,
friss oregano.

Elkészítés:


Az apróra vágott angolszalonnát, a kockára vágott vöröshagymát, a darált sertéshússal, a tojással, a sóval és az őrölt borssal jól összekeverjük.
Kicsi gombócokat formázunk belőle és és forró olajon szép pirosra sütjük.
Egy tűzálló tálba tesszük.
A vajból, a lisztből világos rántást készítünk és a tejjel felöntjük, majd 2-3 percig főzzük.
Sóval, szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük.
A fasírt golyókra öntjük, a tetejére szeletelt paradicsomot és oregano leveleket teszünk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon 20 percig szép pirosra sütjük.

MÁRTÁSBAN SÜLT FASÍRT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Makói hagymás rakott karaj
Makói hagymás rakott karaj

Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék i...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sajttal töltött karaj
Sajttal töltött karaj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fasirt
fasirt

A kenyérszeleteket egy kevés vízbe áztatjuk. A paprikát nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy tálba tesszük a darált hús...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia szelet
Stefánia szelet

Kevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is. A megszokott m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk