menu

Családireceptkönyv.hu

A disznósült az ünnepi étkezések kedvence. Valószínű


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a pácoláshoz:

1 pohár sör
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 hagyma
1 rozmaring ágA sütéshez

Hirdetés


1 kg csontozott karaj
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
fél teáskanál curry
1,5 kg burgonya
1 répa
rozmaring
pirospaprika
olaj

Elkészítés:


A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi teljesen, akkor fél nap múlva megfordítjuk, hogy minden része átvegye a pác ízét. A következő nap kivesszük a húst a pácléből. A fűszereket összekeverjük, a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kevés olajat teszünk bele. Ezzel átkenjük a hűst és legalább félórára hűtőbe tesszük.

A burgonyát és a répát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és a hűst a tepsi közepére tesszük, a zöldségekre. A tetejére egy kevés olajat öntünk, a burgonyára is. Alufóliával lefedjük és 200 fokon félórán át sütjük. Levesszük a fóliát és tovább sütjük még félórán keresztül.

A disznósült az ünnepi étkezések kedvence. Valószínű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hurka
Hurka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott hús fokhagymás tejföllel és sajjtal
Rántott hús fokhagymás tejföllel és sajjtal

A tetejét megkenjük fokagymás tejföllel és megszórjuk sajttal

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával
Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával

A malacsülthöz a karajt először jól megmossuk, majd beírdaljuk a bőrt. A bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt egészen a csontig. A hússzeleteket besózzuk, és az összetevőknél í...

Elkészítési idő: 120 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk