Hozzávalók a pácoláshoz:
1 pohár sör
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 hagyma
1 rozmaring ágA sütéshez
Hirdetés
1 kg csontozott karaj
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
fél teáskanál curry
1,5 kg burgonya
1 répa
rozmaring
pirospaprika
olaj
A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi teljesen, akkor fél nap múlva megfordítjuk, hogy minden része átvegye a pác ízét. A következő nap kivesszük a húst a pácléből. A fűszereket összekeverjük, a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kevés olajat teszünk bele. Ezzel átkenjük a hűst és legalább félórára hűtőbe tesszük.
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és a hűst a tepsi közepére tesszük, a zöldségekre. A tetejére egy kevés olajat öntünk, a burgonyára is. Alufóliával lefedjük és 200 fokon félórán át sütjük. Levesszük a fóliát és tovább sütjük még félórán keresztül.
-Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd -gombócokat formálunk a masszából (Kb. 10 domboc lesz ebből a mennyiségből.) ellapogatjuk 1/2 órára a hütöben pihentetjük majd paniroz...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesA csirkemellet és a hagymát felkockázzuk, és egyszerre kezdjük pirítani kevés olajon. Addig a tészta vizét is feltesszük főni. Ha a csirkemell megpirult, rátesszük a kukoricát, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát és a paprikát felszeleteljük, kevés olajban megdinszteljük. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a paradicsompürét, a kihűlt hagymát is belekeve...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA hust megmossuk es a kozepebe lyukat furunk betoltjuk aszalt szilvaval ,majd befuszerezzuk es megkenjuk zsirral a tetejet .Vegul becennel betekerjuk .Sutobe tesszuk lassu tuz...
Elkészítési idő: 2,5 ora Nehézség: Könnyű