60 dkg sertéscomb, vagy csirkemell
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény, bazsalikom
1 db tv paprika
1 db paradicsom
25 dkg gomba
ketchup vagy chiliszósz
Tócsnihoz
5-6 db burgonya reszelve
liszt
tojás
fokhagyma
só, bors
Póréhagymát felvágom, megfuttatom az olajon, ráteszem a húst (csirkemellet, vagy sertésszüzet - lehet más húsból is csak, akkor tovább kell főzni, hogy megpuhuljon) amit csíkokra vágtam. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, őrölt köménnyel és ketchuppal. Teszek bele 1 db paradicsomot, paprikát kis kockára vágva. Kb 10 percig párolom, majd bele a felszeletelt gomba, és készre főzöm. Én tettem bele kevés chiliszószt, mert mi csípősen szeretjük. Ha nagyon híg lenne a leve, akkor pici étkezési keményítővel sűrítem. Ha elkészült megtöltöm vele a palacsinta nagyságú tócsnit, félbehajtom, megszórom reszelt sajttal, és díszítem ketchuppal.
1. Ellenőrizzük a lábakat: kiskéssel lekapargatjuk az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, esetleg leperzseljük, majd gondosan megmossuk. Belső részüket hosszában a csontig végig...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: NehézA húst egyforma nagyságú, 6x6 cm téglalapnyi szeletkékre felszeleteljük, fűszerezzük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk,almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű