Családireceptkönyv.hu

Vegyes húsokkal készült töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: kb-20-fő részér
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vegyes húsokkal készült töltött káposzta! 1-klg darált s- dagadó,40-dk finom fajta Rizs, 5-dk füstölt szalonna, 1-db paradicsom, 1-db, fehér paprika, 4-deci olaj, só, k,kanál pirospaprika, kávés kanál őrölt bors, mokkás kanál vegeta, 1- literes 100%-kos ivólé paradicsom, egy jó nagy fej hagyma, 25-db közepes savanyú káposzta levél, 2-klg-savanyú szálas káposzta, két csapot evőkanál finom liszt! Hús félékből minél több fajta lehet..... füstölt hús fontos, 1-kilónyi,,,, friss oldalas egy csík,,,, kacsa szárny, vagy comb 3-4-db,,, malac hús,, oldalas, vagy hasalja,, 50-60-deka. Friss húsokat jól befűszerezem, olaj,só,vegeta,piros paprika,bors, ezt jól össze dolgozom, és félre rakom.

Elkészítés:


Darált húst egy nagyobb tálba rakom, -kb-két és féldeci olajat öntök hozzá, majd a fűszereket is hozzá adom, felkockázom a paradicsomot, paprikát, hagymát, füstölt szalonnát, az ivóléből 1-decit hozzá öntök, és ezt jól összekeverem, a rizst megmosom, és hozzá adom, és annyi só, amennyit érzem hogy kell hozzá és készre gyúrom az egészet! A káposztát kimosom ne legyen nagyon savanyú, le vágom középen a vastag részét, ketté tépem középen, igyekszem egyforma töltelékeket tölteni, 40-46- töltelék jön ki belőle, betöltöm. 12-15-literes fazék, vagy lábasba rakok egy sor szálas káposztát, a húsokat váltakozva, de közben egy-egy töltit is belerakok, de hagyok a következősorra is, a húsokból, ez után rakok megint egy sor szálas káposztát és megint húst vegyesen és közzé töltelékeket, ezeket addig tornázom amíg el nem fogy az egész hozzá való, majd felöntöm annyi forró vízzel, hogy jól el lepje, felrakom főni, ha fel főtt, takarékon tovább főzöm, 100-percig, majd a megmaradt olajból világos rántást készítek, hozzá adom a paradicsom ivólét, és ráöntöm a káposzta tetejére, óvatos mozdulatokkal fakanál végével közzé igazgatom a masszát, hogy az egész káposztát átjárja a paradicsomos rántás, és főzöm 15-20-percig, és kész!

Trükkök, tippek, praktikák:


A darált húst fellazítom az olajjal, így elnyerem azt, hogy nem lesz kemény a töltelék mivel darált hús, és ezért adom hozzá később a rizst! Ha akarjuk előbb felfőjön, akkor vizet forralunk és azzal töltjük fel így főzés időt nyerünk!

Vegyes húsokkal készült töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egészben sült csülök pékné módra
Egészben sült csülök pékné módra

A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek
Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek

Hús készítése:A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Elzászi csülök
Elzászi csülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fok...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székelykáposzta  kicsit másképp
Székelykáposzta kicsit másképp

--A savanyú káposztát kicsit kiáztatjuk ,félig megfőzzük ,leszűrjük , félre tesszük Forró zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymá...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk