menu

Családireceptkönyv.hu

Vegyes húsokkal készült töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: kb-20-fő részér
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vegyes húsokkal készült töltött káposzta! 1-klg darált s- dagadó,40-dk finom fajta Rizs, 5-dk füstölt szalonna, 1-db paradicsom, 1-db, fehér paprika, 4-deci olaj, só, k,kanál pirospaprika, kávés kanál őrölt bors, mokkás kanál vegeta, 1- literes 100%-kos ivólé paradicsom, egy jó nagy fej hagyma, 25-db közepes savanyú káposzta levél, 2-klg-savanyú szálas káposzta, két csapot evőkanál finom liszt! Hús félékből minél több fajta lehet..... füstölt hús fontos, 1-kilónyi,,,, friss oldalas egy csík,,,, kacsa szárny, vagy comb 3-4-db,,, malac hús,, oldalas, vagy hasalja,, 50-60-deka. Friss húsokat jól befűszerezem, olaj,só,vegeta,piros paprika,bors, ezt jól össze dolgozom, és félre rakom.

Elkészítés:


Darált húst egy nagyobb tálba rakom, -kb-két és féldeci olajat öntök hozzá, majd a fűszereket is hozzá adom, felkockázom a paradicsomot, paprikát, hagymát, füstölt szalonnát, az ivóléből 1-decit hozzá öntök, és ezt jól összekeverem, a rizst megmosom, és hozzá adom, és annyi só, amennyit érzem hogy kell hozzá és készre gyúrom az egészet! A káposztát kimosom ne legyen nagyon savanyú, le vágom középen a vastag részét, ketté tépem középen, igyekszem egyforma töltelékeket tölteni, 40-46- töltelék jön ki belőle, betöltöm. 12-15-literes fazék, vagy lábasba rakok egy sor szálas káposztát, a húsokat váltakozva, de közben egy-egy töltit is belerakok, de hagyok a következősorra is, a húsokból, ez után rakok megint egy sor szálas káposztát és megint húst vegyesen és közzé töltelékeket, ezeket addig tornázom amíg el nem fogy az egész hozzá való, majd felöntöm annyi forró vízzel, hogy jól el lepje, felrakom főni, ha fel főtt, takarékon tovább főzöm, 100-percig, majd a megmaradt olajból világos rántást készítek, hozzá adom a paradicsom ivólét, és ráöntöm a káposzta tetejére, óvatos mozdulatokkal fakanál végével közzé igazgatom a masszát, hogy az egész káposztát átjárja a paradicsomos rántás, és főzöm 15-20-percig, és kész!

Trükkök, tippek, praktikák:


A darált húst fellazítom az olajjal, így elnyerem azt, hogy nem lesz kemény a töltelék mivel darált hús, és ezért adom hozzá később a rizst! Ha akarjuk előbb felfőjön, akkor vizet forralunk és azzal töltjük fel így főzés időt nyerünk!

Vegyes húsokkal készült töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai szaftos tarja recept
Amerikai szaftos tarja recept

1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. 2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben recept
Karaj savanyú káposztával sütve, tepsiben recept

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros máj
Mustáros máj

A májat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A 2 dl tejben 2-3 óráig áztatjuk. Megforrósítjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk