Csülök
víz
fokhagyma
vöröshagyma
szemesbors
babérlevél
só
fehérbor
Annyi vizet, ami a csülköt ellepheti, felrakunk forrni. Beleteszünk 1 db cikkekre vágott vöröshagymát, sok fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet (1-2 db). 15-20 percig forraljuk. Elzárjuk, majd literenként 1 tk sót teszünk bele. Teljesen kihűtjük, majd 1 pohár fehérbort adunk hozzá. Ezzel leöntjük a csülköt és lezárjuk az edényt. 2-3 napra hűtőszekrénybe tesszük, néha megforgatjuk.
Egy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes. Én egész tarját vettem. Felszeleteltem és bepácoltam. Sertéshúshoz való zacskós pácot vettem, és nem a leírtak szerint készítettem. Tettem hozzá 1 dl olajat, őrölt feketeborst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk, és mellé tesszük a fokhagymagerezdekkel együtt. A paradicsomszószt felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű