8 vastag tarjaszelet (kb. 1,5 kg tarja), 20-30 dkg zsír, 1 nagy fej fokhagyma, 1 vöröshagyma, só, örölt bors, morzsolt majoránna (kihagyható).
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, hűtőbe tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. A zsírt megolvasztjuk.
3-4 kanál forró zsíron megpirítjuk a tarjaszeletek mindkét oldalát. Ezután visszatesszük az összes húst az edénybe, rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymadarabokat, és felöntjük a zsírral, majd lassú tűzön addig sütjük, míg a hús meg nem puhul.
Az elkészült ételt hagymás tört krumplival tálaljuk.
A fűszeres zsírt kenyérre kenve sok friss zöldséggel vagy savanyúsággal fogyasztjuk.
Az így elkészített tarja, a sütéshez használt zsírban hagyva (ha a zsír teljesen ellepi) hűvös helyen hetekig eláll. (Régen hónapokig tárolták hideg kamrában a disznóvágások után.)
A húst fölszeleteled, kicsit megveregeted. Egy sütőbe tehető edényt kicsit beolajozol és elkezded rétegezni a cuccot. Egy réteg husi, erre rákened a mustárt és rákarikázod a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű