1 kg csont nélküli karaj, 1 szál Gyulai kolbász, konyhasó, olaj
A karajba középen hosszába hosszú, éles késsel lyukat vágunk, a kolbászt kicsit beolajozzuk, és belecsúsztatjuk a karajba. Ezután sóval bedörzsöljük a karajt mindenhol, és hagyjuk állni fél óráig. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a karaj minden oldalát fehéredésig sütjük, aztán kivesszük, hőálló tálba tesszük, egy kevés olaj-víz keveréket öntünk alá, lefedjük alufóliával, s egy óráig sütjük 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, s ha jónak ítéljük, akkor vegyük le az alufóliát, és egy kicsit pirítsuk meg a karaj tetejét. Érdemes többször ránézni, mert ha a víz elpárolog, leéghet a hús!
1. A karajszeleteket szép vékonyra kiklopfolom. 2. A vöröshagymákat durvább darabokra vágom, és így teszek a paradicsommal és a paprikával is. 3. Egy nagyobb lábasba teszem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt. --Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Közepes