1 kg csont nélküli karaj, 1 szál Gyulai kolbász, konyhasó, olaj
A karajba középen hosszába hosszú, éles késsel lyukat vágunk, a kolbászt kicsit beolajozzuk, és belecsúsztatjuk a karajba. Ezután sóval bedörzsöljük a karajt mindenhol, és hagyjuk állni fél óráig. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a karaj minden oldalát fehéredésig sütjük, aztán kivesszük, hőálló tálba tesszük, egy kevés olaj-víz keveréket öntünk alá, lefedjük alufóliával, s egy óráig sütjük 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, s ha jónak ítéljük, akkor vegyük le az alufóliát, és egy kicsit pirítsuk meg a karaj tetejét. Érdemes többször ránézni, mert ha a víz elpárolog, leéghet a hús!
1. A tarjaszeleteket sózom, borsozom (színes, frissen őrölt borssal), zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem. 2. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újhagymát, a snidli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű