1 kg csont nélküli karaj, 1 szál Gyulai kolbász, konyhasó, olaj
A karajba középen hosszába hosszú, éles késsel lyukat vágunk, a kolbászt kicsit beolajozzuk, és belecsúsztatjuk a karajba. Ezután sóval bedörzsöljük a karajt mindenhol, és hagyjuk állni fél óráig. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a karaj minden oldalát fehéredésig sütjük, aztán kivesszük, hőálló tálba tesszük, egy kevés olaj-víz keveréket öntünk alá, lefedjük alufóliával, s egy óráig sütjük 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, s ha jónak ítéljük, akkor vegyük le az alufóliát, és egy kicsit pirítsuk meg a karaj tetejét. Érdemes többször ránézni, mert ha a víz elpárolog, leéghet a hús!
A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldségeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmennyiben friss lecsóval készítjük,úgy elsőnek a szokott módon lecsót készítünk a paprikából,paradicsomból,hagymából. A húst kiklopfolom,sózom-borsozom. Egy nagyobb méretű tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és egyben hagyjuk. 2. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket kettévágjuk. 3. A szalonnát csíkokra vágjuk. 4. A sütőt 180 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű