Családireceptkönyv.hu

Kolbásszal töltött karaj


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli karaj, 1 szál Gyulai kolbász, konyhasó, olaj

Elkészítés:


A karajba középen hosszába hosszú, éles késsel lyukat vágunk, a kolbászt kicsit beolajozzuk, és belecsúsztatjuk a karajba. Ezután sóval bedörzsöljük a karajt mindenhol, és hagyjuk állni fél óráig. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a karaj minden oldalát fehéredésig sütjük, aztán kivesszük, hőálló tálba tesszük, egy kevés olaj-víz keveréket öntünk alá, lefedjük alufóliával, s egy óráig sütjük 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, s ha jónak ítéljük, akkor vegyük le az alufóliát, és egy kicsit pirítsuk meg a karaj tetejét. Érdemes többször ránézni, mert ha a víz elpárolog, leéghet a hús!

Kolbásszal töltött karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Frissen sült tarja - OK
Tarja - Frissen sült tarja - OK

1. A tarjaszeleteket sózom, borsozom (színes, frissen őrölt borssal), zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem. 2. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újhagymát, a snidli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Réteges töltött karaj
Réteges töltött karaj

Elkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Császárné pogácsája (fasírt)
Császárné pogácsája (fasírt)

A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sertéspörkölt nokedlivel
Sertéspörkölt nokedlivel

Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron. Amikor a hagyma már kissé megpuhult, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk