menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 szikkadt zsemle

őrölt feketebors
pirospaprika
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom. A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adom.

Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojással töltött baconos fasírt
Tojással töltött baconos fasírt

A darált húst az apróra vágott fokhagymával, a tojással a tejbe áztatott zsemlével, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával összegyúrjuk. A muffin forma mélyedéseit keresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

Elkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott káposzta szalonnával és sajttal
Rakott káposzta szalonnával és sajttal

A káposztát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk